Formula 1: Δοκιμάζει ελαστικά στο Αμπου Ντάμπι η Pirelli

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 22:35

A- A A+

Ετσι για τον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στη Γιας Μαρίνα, στο Αμπου Ντάμπι, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μία πειραματική πολύ μαλακή γόμα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί του χρόνου.

Στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους δύο επιπλέον σετ των πειραματικών ελαστικών, τα οποία αναμένεται να δοθούν και στα τεστ των νέων οδηγών την επόμενη εβδομάδα (15-17 Νοεμβρίου).

Στόχος της Pirelli, όπως αναφέρει ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας, Πολ Εμπερι είναι να διευρύνει τη γκάμα της για την επόμενη χρονιά με την προσθήκη νέων τύπων ελαστικού. Λόγω όμως των περιορισμένων δυνατοτήτων για δοκιμές κατά την διάρκεια της χρονιάς η Pirelli θεώρησε ιδανικές ευκαιρίες τους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, όπου στο μεταξύ έχουν κριθεί και οι δύο τίτλοι, όπως και το τριήμερο τεστ των νέων οδηγών στις ομάδες, αμέσως μετά τον αγώνα στο Αμπου Ντάμπι.

«Με τις περιορισμένες δυνατότητες για δοκιμές κατά την διάρκεια της χρονιάς, είναι σημαντικό για εμάς να συλλέγουμε πληροφορίες όσο εξελίσσουμε τη στρατηγική μας για το 2012, όπου θα προσφέρουμε ελαστικά που θα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την γκάμα της φετινής χρονιάς.

Είμαστε γνώστες του σιρκουί στη Γιας Μαρίνα καθώς έχουμε κάνει δοκιμές εδώ, επομένως είμαστε σίγουροι ότι οι επιλογές ελαστικών που έχουμε κάνει για τον αγώνα ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά της πίστας», τόνισε ο Πολ Εμπερι.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα η Pirelli έχει επιλέξει τη μεσαία και τη μαλακή γόμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις