F1: Ανανέωσε ο Ρόσμπεργκ με Mercedes Grand Prix

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 12:49
UPD:18:41

A- A A+

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ο Γερμανός πιλότος ανανέωσε τη συνεργασία του γι άλλα δύο χρόνια. Ο Ρόσμπεργκ με τη νέα συμφωνία που έκανε θα συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στη Mercedes, καθώς είχε ενταχθεί στο δυναμικό της το 2009 από τη Williams.

Οδηγώντας για τη Mercedes GP ο νεαρός Γερμανός οδηγός έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο των νικητών και έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 217 βαθμούς.

Η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών θέτει τέλος στις φήμες περί μετακίνησης του Ρόσμπεργκ στη Ferrari για να αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα. Δεν θεωρείται τυχαίος ο χρόνος που δόθηκε στη δημοσιότητα η συμφωνία, ιδίως μετά τη σαφή στήριξη του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι προς τον Βραζιλιάνο πιλότο της Scuderia.

Όπως και να έχει ο Ρόσμπεργκ δηλώνει ευχαριστημένος με την εξέλιξη αυτή. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επεκτάθηκε η συνεργασία μου με την ομάδα της Mercedes GP. Το να κερδίσω με τα «ασημένια βέλη» θα είναι ένα από τα highlights στη ζωή μου και πραγματικά απολαμβάνω πάρα πολύ να βοηθώ την ομάδα στην προσπάθειά της να γίνει η καλύτερη στη Formula 1. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα μου παρέχει ένα μονοθέσιο-νικητή και θα μπορούμε έτσι να συνεισφέρουμε στην απίστευτη αγωνιστική κληρονομιά των «ασημένιων βελών». Ανυπομονώ για τις μεγάλες στιγμές στα χρόνια που θα έρθουν με την οικογένεια της Mercedes Benz», δήλωσε ο Γερμανός πιλότος.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την επέκταση της συνεργασίας δηλώνει και ο επικεφαλής της Mercedes GP, Ρος Μπράουν, ο οποίος σημειώνει ότι η προσφορά του Ρόσμπεργκ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν σημαντική. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τον Νίκο, αφού γνωρίζουμε ότι είναι ένας οδηγός που μπορεί να κερδίσει αγώνες και πρωταθλήματα. Ο Νίκο απέδωσε εξαιρετικά με τα «Ασημένια Βέλη» τις τελευταίες δύο χρονιές, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα στο όριο των τεχνικών δυνατοτήτων του μονοθέσιου μας. Είναι εθισμένος στη δουλειά και μαζί με τον Μίκαελ (σ.σ. Σουμάχερ) είναι ένα δίδυμο οδηγών που συνεχώς πιέζει την ομάδα να βελτιωθεί και να παρουσιάσει πρόοδο. Καθώς συνεχίζουμε να ενδυναμώνουμε την ομάδα μας για το μέλλον, θέλουμε να δώσουμε στο Νίκο ένα μονοθέσιο που θα του επιτρέπει να μάχεται για τις κορυφαίες θέσεις και να καταφέρει την πρώτη του νίκη στη Formula 1 που δικαιούται».

Με την παραμονή του Νίκο Ρόσμπεργκ στη Mercedes GP, η ομάδα του Μπράκλεϊ δεν αλλάζει το δίδυμο των πιλότων της για την επόμενη χρονιά και εξακολουθεί να επιμένει Γερμανικά καθώς το συμβόλαιο του Μίκαελ Σουμάχερ λήγει στο τέλος του 2012.

Κλειδί για την απόφαση παραμονής στην ομάδα ο Ρόσμπεργκ αποκάλυψε ότι ήταν η αναδόμηση του τεχνικού της τμήματος.

Με την προσθήκη των Γκέοφ Γουΐλις από την HRT και Αλντο Κόστα από την Ferrari το τεχνικό τμήμα της ομάδας του Μπράκλεϊ απέκτησε δύο ικανά και έμπειρα στελέχη.

«Είδα αυτό το καλοκαίρι ότι γίνεται δουλειά και ότι δουλεύει για να γίνει η καλύτερη. Φυσικά και περίμενα λίγο μέσα στο καλοκαίρι για να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά είμαι εμφανές πλέον ότι βελτιώνονται και με τον Ρος (σ.σ. Μπράουν) μαζί να πιέζει αρκετά, όλες οι αλλαγές επιταχύνονται. Ξέρω ότι θα πρέπει να έχω υπομονή, αλλά τα καλύτερα έρχονται, είσαι σίγουρος», δήλωσε ο νεαρός Γερμανός οδηγός.

Χρειάζεται χρόνο ο Σουμάχερ

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του Νίκο Ρόσμπεργκ με τη Mercedes GP, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν τώρα πάνω στο Μίκαελ Σουμάχερ καθώς το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος του 2012. Ηδη, ο Γερμανός ρωτήθηκε αν επιθυμεί να το επεκτείνει κι εκείνος όπως ο ομοεθνής του μέχρι το 2013, αλλά απάντησε ότι χρειάζεται χρόνο για να αποφασίσει.

«Χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο για να δω τον εαυτό μου και πως τα πηγαίνουμε, αλλά κυρίως να δω τι θέλω και τι δεν θέλω», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητής.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ένας από τους λόγους που δεν δεσμεύεται ακόμα για τυχόν επέκταση του συμβολαίου του είναι διότι θα θέλει να γνωρίζει όσον το δυνατόν καλύτερα το βαθμό βελτίωσης του μονοθέσιου της επόμενης χρονιάς και το αν υπάρχουν τα θεμέλια για επιτυχίες στο μέλλον.

«Αφορά περισσότερο στο κατά πόσο έχουμε μεγαλοποιήσει τις δυνατότητες του τι έχουμε καταφέρει. Θα πρέπει να αξιολογήσεις το που είσαι και τι πρέπει να γίνει και μετά να το μετατρέψεις. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις στην αρχή παρά αργότερα. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι βρισκόμασταν πιο κάτω από εκεί που ελπίζαμε ότι ήμασταν», δήλωσε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τόνισε ότι υπήρξαν στο παρελθόν περιστατικά που θα τον έκαναν να απορρίψει πιθανή συνέχιση της συνεργασίας του με τη Mercedes GP. Και πάλι, όμως σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πάρει αυτή την απόφαση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις