Formula 1: Στην HRT ο ντε Λα Ρόσα

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 18:00
UPD:18:43

A- A A+

Η HRT μετά την μετακόμιση των εγκαταστάσεων της στη Βαλένθια (πλην του τεχνικού της τμήματος) συνεχίζει να… επιμένει Ισπανικά διαλέγοντας έναν έμπειρο, «ντόπιο» πιλότο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η HRT ο ντε Λα Ρόσα αποτελούσε διακαή πόθο για την ομάδα. O 40χρονος Ισπανός πιλότος επιστρέφει στις πίστες και την ενεργό δράση από το 2012. Την χρονιά που πέρασε ήταν δοκιμαστής της Pirelli ενώ από τον Μάρτιο του 2009 ανήκε στο δυναμικό της McLaren Mercedes ως τρίτος οδηγός της. Η ομάδα του Γουόκινγκ, όπως αναφέρει η HRT, συνετέλεσε με τη συγκατάθεσή της, στην επίτευξη της συμφωνίας.

Η HRT θα είναι ο πέμπτος σταθμός στην αγωνιστική καριέρα του Ισπανού πιλότου μετά τις Arrows, Jaguar, McLaren και Sauber.

Μέχρι στιγμής ο ντε Λα Ρόσα έχει εκκινήσει σε 86 GP και έχει συγκεντρώσει 35 βαθμούς. Το 2010 με τη Sauber κατετάγη 17ος έχοντας έξι βαθμούς.

Σημαντικό βήμα στην αγωνιστική του καριέρα χαρακτήρισε τη συμφωνία του με τη HRT ο 40χρονος Ισπανός πιλότος και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει αυτή τη νέα πρόκληση.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην αγωνιστική μου καριέρα και από τα πιο σοβαρά σκεπτόμενα που έχω πάρει. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση αναφορικά με την ωριμότητα και είμαι έτοιμος να λάβω αυτή την πρόκληση που μου δίνει μεγάλο κίνητρο.

Τρεις ήταν οι παράγοντες που με ώθησαν να πάρω την απόφαση να συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια: η επιθυμία μου να επιστρέψω στην ενεργό δράση, το γεγονός ότι η HRT είναι μια Ισπανική ομάδα και ότι γνώρισα τους ανθρώπους που ηγούνται αυτής της προσπάθειας μεταξύ των οποίων και τον Λουΐζ Πέρεζ-Σάλα. Ηρθα εδώ για να δουλέψω σκληρά με σεμνότητα και ταπεινότητα, αποδεχόμενος που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά έχοντας στο μυαλό μου που θα θέλαμε να είμαστε σε δύο χρόνια. Για εμένα αυτή είναι η στιγμή που θα εφαρμόσω στην πράξη όσα έμαθα όλα αυτά τα χρόνια σε κορυφαίες ομάδες, ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε μαζί», δήλωσε ο Πέντρο ντε Λα Ρόσα, δηλώνοντας υπερήφανος που η χώρα του έχει μία ομάδα στη Formula 1 και πολύ περισσότερο που εκείνος θα είναι σε θέση να οδηγεί ένα από τα μονοθέσια της. «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την HRT για την εμπιστοσύνη τους. Δε μπορώ να ξεχάσω τη McLaren που μου επέτρεψε να κάνω αυτό το βήμα. Ημουν πολύ ευχαριστημένος αυτά τα οκτώ χρόνια που συνεργάστηκα μαζί τους, ωριμάζοντας ως οδηγός αλλά και ως άνθρωπος. Χωρίς εκείνους δε θα ήμουν εδώ σήμερα», τόνισε ο Ισπανός πιλότος.

Η HRT δια στόματος του Κόλιν Κόλλες, επικεφαλής της Hispania Racing Team, σημείωσε πως η προσθήκη του ντε Λα Ρόσα θα αποδειχθεί σημαντική επένδυση στην εξέλιξη της ομάδας. «Στόχος της ομάδας ήταν ανέκαθεν η ενίσχυσή της από κάθε άποψη: οικονομική, τεχνική, αθλητική. Χωρίς καμία αμφιβολία, η προσθήκη του Πέντρο ντ Λα Ρόσα θα αποδειχθεί θεμελιώδης επένδυση για την εξέλιξη μας την επόμενη χρονιά. Είμαστε μια νέα ομάδα που χρειάζεται συνεχή βελτίωση και με την ένταξή του είμαι πεπεισμένος ότι θα το καταφέρουμε αυτό. Ανεξαρτήτως ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, είναι ένας έμπειρος οδηγός όπως το αποδεικνύουν η καριέρα του και το κύρος του στη Formula 1. Τον καλωσορίζω θερμά. Είμαι σίγουρος ότι θα εγκλιματιστεί τέλεια και ότι μαζί θα καταφέρουμε σημαντικά πράγματα».

Η αλήθεια είναι πέραν της εμπειρίας του ντε Λα Ρόσα σημαντικό ρόλο στην επιλογή του διαδραμάτισαν και οι σημαντικοί χορηγοί που έχει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις