Από το «Καμπ Νου» στο «Σαν Σίρο» και πίσω...

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 07:00
UPD:12:41

O Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο τελευταίος μιας σειράς αρκετών παικτών, που από την πρωτεύουσα της Καταλονίας «μετακόμισαν» στο «Σαν Σίρο» και το αντίστροφο.

A- A A+

Στο παρελθόν αρκετοί παίκτες έχουν κάνει τη διαδρομή Μιλάνο-Βαρκελώνη και το αντίστροφο. Ο Ολλανδός αμυντικός, Μίκαελ Ράιζινγκερ ήταν ο πρώτος που άφησε την πόλη του ιταλικού Βορρά για το «Νου Καμπ», ενώ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο τελευταίος, που από την πρωτεύουσα της Καταλονίας «μετακόμισε» στο «Σαν Σίρο».

Οι πρώτες συμφωνίες ανάμεσα στους δύο κορυφαίους συλλόγους έγιναν το 1997. Στην πραγματικότητα, η Μπαρτσελόνα έχει «μοιραστεί» παίκτες με τη Μίλαν, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο, συνολικά 13! Κάποιοι ήρθαν στη Βαρκελόνη απευθείας από το Μιλάνο, ενώ άλλοι αφού πριν έκαναν διάφορες... στάσεις.

Από τη Μίλαν στη «Μπάρτσα»

Οι πρώτες αφίξεις στο «Καμπ Νου» από τη Μίλαν ήταν ο Ολλανδός, Μίκαελ Ράιζινγκερ και ο Γάλλος, Κριστόφ Ντουγκαρί, την περίοδο 1997/1998, πρώτη του Λουίς Φαν Γκάαλ στο τιμόνι των «μπλαουγκράνα». Ο πρώτος «ρίζωσε» για επτά περιόδους, ενώ ο δεύτερος... πέρασε και δεν ακούμπησε. Την επόμενη χρονιά, άλλος ένας Ολλανδός ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, ο Γουίνστον Μπογκάρντε.

Τη σεζόν 2001/2002, ο Φραντσέσκο Κόκο έφτασε με τη μορφή δανεισμού, αλλά απέτυχε να «κερδίσει» φανέλα βασικού, ενώ στο διάστημα της παρουσίας του ο σύλλογος δεν κατάκτησε κάποιο τρόπαιο.

Από το «Καμπ Νου» στο «Σαν Σίρο»

Η πρώτη μεταγραφή, στην αντίθεση κατεύθυνση ήταν του Ριβάλντο το 2002, ο οποίος είχε «μαγέψει» στο «Καμπ Νου» γι' αρκετά χρόνια. Το 2008, ένας ακόμη Βραζιλιάνος επιθετικός, ο Ροναλντίνιο, εντάχθηκε στο δυναμικό των «ροσονέρι», σε μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τον υποδέχθηκε ο Τζιανλούκα Τζαμπρότα, που έπαιξε από το 2006 έως το 2008 στη Μπαρτσελόνα.

Ο τελευταίος παίκτης που άφησε την Καταλονία για το Μιλάνο ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, το καλοκαίρι του 2010. Την Τετάρτη θα έρθει «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του...

Αλλα αστέρια

Ο Ρονάλντο, ο Εντγκαρ Ντάβιντς, ο Ντεμέτριο Αλμπερτίνι και ο Μάρκ φαν Μπόμελ, έπαιξαν κατά περιόδους και στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν έκανε απευθείας τη διαδρομή Μιλάνο-Βαρκελώνη ή το αντίστροφο...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις