ΗΠΑ: Μπους - Κλίντον θα ηγηθούν της παροχής βοήθειας στην Αϊτή

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 18:27
UPD:19:04

A- A A+

«Αυτές τις δύσκολες ώρες η Αμερική παραμένει ενωμένη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έχοντας στο πλευρό του τους προκατόχους του Τζόρτζ Μπους το νεότερο και Μπιλ Κλίντον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι πρόεδροι Μπους και Κλίντον θα ηγηθούν της εθνικής προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής.

«Οι πρόεδροι Μπους και Κλίντον θα βοηθήσουν τον αμερικανικό λαό να κάνει αυτό που πρέπει, γιατί η προσφορά βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών είναι έργο όλων μας», επεσήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι δύο πρώην πρόεδροι δέχτηκαν να ηγηθούν του Ιδρύματος Κλίντον-Μπους για την Αϊτή.

Προειδοποίησε δε πως η διανομή βοήθειας στην Αϊτή αποτελεί μια «τεράστια πρόκληση» για τους διασώστες, σημειώνοντας πως η βοήθεια προς τη μικρή αυτή χώρα της Καραϊβικής θα διαρκέσει μήνες ακόμα και χρόνια.

Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο σεισμός στην Αϊτή δημιούργησε την ανάγκη για «μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παροχής βοήθειας» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αρχές της Αϊτής εκτιμούν πως περίπου 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό της Τρίτης και ζητούν τη μεγαλύτερη δυνατή διεθνή κινητοποίηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και για να σωθούν όσοι άνθρωποι είναι ακόμα παγιδευμένοι στα ερείπια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή