Γ. Πεταλωτής: Ο διάλογος δεν σταματάει εδώ

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 17:04
UPD:19:01
A- A A+

«Η κυβέρνηση στέκεται απέναντι σε μορφές κινητοποιήσεων που βλάπτουν τους ίδιους τους απλούς αγρότες, ξεθωριάζοντας δίκαια αιτήματά τους, βλάπτουν την κοινωνική συνοχή, υποθηκεύουν την οικονομία και, τελικά, τρέφουν μια ιδιαίτερα άσχημη εικόνα για τη χώρα μας διεθνώς», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στο διάλογο για το αγροτικό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι αντίθετα «με την ευκαιριακή και παρελκυστική αντιμετώπιση των αγροτών από τη ΝΔ, εμείς, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, δείξαμε τις προθέσεις μας απέναντι στον αγροτικό κόσμο και μάλιστα εν μέσω μιας σοβαρότατης οικονομικής κρίσης που βιώνει έως και σήμερα η χώρας μας».

Για το εάν ο διάλογος σταματάει αύριο στο Ζάππειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο διάλογος δεν σταματάει εδώ και τον χαρακτήρισε διαρκή, πάγιο και ανά πάσα στιγμή καλοδεχούμενο.

Για το εάν ο διάλογος σταματάει αύριο στο Ζάππειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο διάλογος δεν σταματάει εδώ και τον χαρακτήρισε διαρκή, πάγιο και ανά πάσα στιγμή καλοδεχούμενο.

Αναφορικά με χαρακτηρισμούς που φέρεται χρησιμοποίησε η Κατερίνα Μπατζελή για τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα σε χθεσινή της συνέντευξη, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν πρόκειται για συνέντευξη και σημείωσε ότι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει με τη δουλειά της και την επιμονή της από την πρώτη στιγμή, ότι και σχέδιο διαθέτει και μια σειρά από χρόνια ζητήματα έχει ανοίξει ήδη.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που κρατούν αποστάσεις από την κα Μπατζελή: Η κυβέρνηση δρα συλλογικά, οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία των περιφερειών τους για τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα και αυτό είναι λογικό, αναμενόμενο, θεμιτό και εμείς σαν δημοκρατική κυβέρνηση θέλουμε τη συμμετοχή τους ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα», επεσήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης δημόσια, αλλά κατ' ιδίαν να ενθαρρύνουν τους αγρότες να παραμείνουν στα μπλόκα και να συνεχίσουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «τα τοπικά στελέχη ή και οι βουλευτές έχουν αυτονομία στη συνείδησή τους και στη δράση τους, μέχρι ενός ορίου, από κει και πέρα την υπεύθυνη αγροτική πολιτική την ασκεί η κυβέρνηση και το υπουργείο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή