Στέγη αποκτά ο αρχαιολογικός πλούτος της Καρδίτσας

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 11:57
UPD:14:21

A- A A+

Σύντομα ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρδίτσας που έχει συγκεντρώσει όλο τον αρχαιολογικό πλούτο μιας περιοχής με έντονα πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Η ανέγερση του μουσείου στην Καρδίτσα ξεκίνησε τη δεκαετία του '90 στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, στο κέντρο της πόλης. Το κτήριο έχει δύο ορόφους και υπόγειο, αίθουσα εκθέσεων, εκθετήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα εκδηλώσεων, άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο συντήρησης, δύο αποθήκες κ.ά.. Η ανέγερση του μουσείου ολοκληρώθηκε το 2000 – 2001 και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας εκτίθενται για πρώτη φορά τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή του Νομού. Κύριος σκοπός είναι η γνωριμία του κοινού με την αρχαιολογία και τα αρχαία μνημεία του τόπου μας, μέσα από την οργάνωση εκθέσεων και άλλων δράσεων.

Η δομή των εκθεμάτων ακολουθεί χρονολογική σειρά και η οργάνωσή τους γίνεται με θεματικές ενότητες, όπως ο ιδιωτικός και δημόσιος βίος, οι καθημερινές δραστηριότητες, η αισθητική, η λατρεία, το εμπόριο, η οικονομία, η αρχιτεκτονική, ο θάνατος.

Η έκθεση, ολοκληρώνεται με δύο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Καρδίτσας, τον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα στη Μητρόπολη και το Ομοσπονδιακό Θεσσαλικό Ιερό της Ιτωνίας Αθηνάς.

Προτεινόμενα για εσάς