Μέσω ΕΛΤΑ ο φάκελος - βόμβα

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 19:23
UPD:20:51
A- A A+

Από υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στην Κυψέλη ταχυδρομήθηκε στις 18 Ιουνίου ο φάκελος - βόμβα στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όπως προέκυψε από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18 Ιουνίου.

Ο φάκελος έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας» και παρελήφθη με απόδειξη στις 21 Ιουνίου. Αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του υπασπιστή.

Όταν ο υπασπιστής Γιώργος Βασιλάκης επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις των πειστηρίων συνεχίζονται.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, παρόμοιος φάκελος είχε σταλεί στις 19 Απριλίου σε καραμπινιέρους στη Ρώμη, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Την ευθύνη ανέλαβε η «άτυπη αναρχική ομοσπονδία ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του Γιώργου Βασιλάκη θα γίνει αύριο Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή