Η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 12:19
UPD:13:09
A- A A+

Οι δολοφόνοι θα αποτύχουν γιατί έχουν απέναντί τους την πολιτεία και την κοινωνία. Η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, στην αναφορά του για το φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Χθες», είπε ο Πρωθυπουργός, «γίναμε μάρτυρες ενός κρούσματος τυφλής και απάνθρωπης βίας, ένας εργαζόμενος ένας μισθωτός, ένας οικογενειάρχης έπεσε θέμα αποτρόπαιας τρομοκρατικής ενέργειας». «Ο Γιώργος Βασιλάκης υπήρξε υποδειγματικός πολίτης και λειτουργός της ελληνικής αστυνομίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός και απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου: Η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται

Γ. Παπανδρέου: Η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται

«Είμαι βέβαιος ότι το σύνολο της κοινωνίας μας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εγκληματική ενέργεια, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, τους καταδικάζει», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Ανανδροι και κρυπτώμενοι θέλουν να πλήξουν την κοινωνική ειρήνη, την ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας, την ώρα που λαός μας δίνει καθημερινή μάχη για να ορθοποδήσει η χώρα. Ας γνωρίζουν οι δολοφόνοι, ότι θα αποτύχουν γιατί έχουν απέναντί τους την πολιτεία και την κοινωνία. Η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται», διεμήνυσε καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός.

«Είναι αμοιβαία και αυτονόητη η αγανάκτηση οργή και θλίψη» για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, σημείωσε από την πλευρά της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε την κυβέρνηση να ψάξει από πού ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλί. «Χτυπήστε αλύπητα αυτούς που το έκαναν, γιατί τους χρειάζεται και τους αξίζει, μη διανοηθειτε όμως να εμπλέξετε το ζήτημα αυτό με τις όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Α. Παπαρήγα: Χτυπήστε αλύπητα αυτούς που το έκαναν

Α. Παπαρήγα: Χτυπήστε αλύπητα αυτούς που το έκαναν

Τη θλίψη και την αγανάκτηση του ΛΑ.Ο.Σ. για το τρομοκρατικό χτύπημα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για ύπουλο χτύπημα κατά της δημοκρατίας. Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιώργου Βασιλάκη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ απευθύνθηκε στον πρωθυπουργός σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Καρατζαφέρης: Yπουλο χτύπημα της τρομοκρατίας

Γ. Καρατζαφέρης: Yπουλο χτύπημα της τρομοκρατίας

«Επ ευκαιρία του οδυνηρου γεγονότος, εάν κάτι ανάλογο συμβεί σε δυο χρόνια, η χήρα ενός επόμενου Βασιλάκη μετά θα πάρει σύνταξη; Αυτές τις περιπτώσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας δεν περιλαμβάνει το μνημόνιο…» .

«Όχι μόνο η χήρα του Γ. Βασιλάκη, αλλά κάθε χήρα θα έχει την υποστήριξη της Πολιτείας βάσει του προνοιακού συστήματος που θα έχουμε αναπτύξει, και αυτό είναι δέσμευσή μας», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα τα ΜΜΕ θα είχαν τελείως διαφορετικούς τίτλους, για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, το μνημόνιο και την αποκάλυψη της πολιτικής απάτης με τις διπλές γραφές του, παρατήρησε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Α. Τσίπρας: Σήμερα τα ΜΜΕ θα είχαν τελείως διαφορετικούς τίτλους

Α. Τσίπρας: Σήμερα τα ΜΜΕ θα είχαν τελείως διαφορετικούς τίτλους

Κάποιοι, σημείωσε, αποφάσισαν να μην ασχολούνται με το ασφαλιστικό, αλλά με τη στυγνή δολοφονία ενός συνανθρώπου μας, εκφράζοντας παράλληλα τον αποτροπιασμό και την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική ενέργεια, απ' όπου και αν προέρχεται, «αν και είναι βέβαιο -όπως επεσήμανε- ότι προέρχεται από πολύ σκοτεινούς κύκλους».

Οργή και θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια χθες το βράδυ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Φ. Πετσάλνικος: Οι σκέψεις όλων μας είναι στην οικογένεια του Γ. Βασιλάκη

Φ. Πετσάλνικος: Οι σκέψεις όλων μας είναι στην οικογένεια του Γ. Βασιλάκη

Οι σκέψεις όλων μας είναι στην οικογένεια του Γ. Βασιλάκη, στους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, σημείωσε ο κ. Πετσάλνικος και πρόσθεσε: «Η πράξη αυτή και οι νοσηροί εγκέφαλοι που τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν με στόχο να πλήξουν την ομαλότητα σε αυτόν τον τόπο που αγωνίζεται για να ξεπεράσει τα προβλήματα του και να βγει από την κρίση, είμαι βέβαιος ότι καταδικάζονται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό και από όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή