Κυβερνητικά πυρά για τα σενάρια στήριξης υποψηφίων ΝΔ από το ΚΚΕ

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 11:29
UPD:12/11/2010 11:45

A- A A+

Πολιτικά οξύμωρο χαρακτηρίζουν στελέχη της κυβένρησης και του ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο στήριξης υποψηφίων της ΝΔ από το ΚΚΕ προκειμένου να πληγούν στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι υποψήφιοι του Κινήματος.

«Εύχομαι να μην υπάρξουν ανίερες συμμαχίες», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας και χαρακτήρισε οξύμωρο πολιτικά το να ψηφίζει το ΚΚΕ υποψηφίους της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ευκαιριακές συμμαχίες με στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση.

Στον ίδιο ραδιοσταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης υπενθύμισε την «αφύσικη» όπως είπε, συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ το 1986, η οποία όπως υποστήριξε, επαναλαμβάνεται σήμερα κάτω από το «πιασάρικο» σύνθημα της «ενωμένης αντιπολίτευσης» κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου.

Δεν μπορούσε να κάτσει η κυβέρνηση και να λέει ότι οι εκλογές είναι απλά αυτοδιοικητικές, την ώρα που δέχεται το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης. Μπορεί να άργησε, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το γάντι που του πέταξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης.

«Οι διαχωριστικοί τοίχοι ανάμεσα στην ΝΔ και στα κόμματα της Αριστεράς έχουν πάψει να υπάρχουν. Είναι κατανοητό γιατί δεν αρέσει στη κυβερνητική παράταξη. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενοχοποιήσει οποιαδήποτε απόπειρα συνεννόησης των άλλων πολιτικών δυνάμεων μεταξύ τους», αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Γ. Πεταλωτής: Ο λαός δεν ακολουθεί «γραμμές» και συμμαχίες

«Ο ελληνικός λαός έχει κριτήριο και δεν μπορεί να παίρνει γραμμή από πουθενά», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με τις φημολογίες περί «ανίερων» συμμαχιών μεταξύ ΝΔ και Αριστεράς εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Πεταλωτής παραδέχθηκε ότι συμμαχίες υπάρχουν πάντα, λέγοντας ότι «αυτά συμβαίνουν στις εκλογές και μάλιστα όταν είναι αυτοδιοικητικές». Διευκρίνισε πάντως ότι το αν είναι ιερές ή ανίερες, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός, «που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτει το κριτήριο». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι αυτές τις συμμαχίες ή τις «γραμμές» οι πολίτες δεν τις ακολουθούν.

Η κυβέρνηση στηρίζει συγκεκριμένους υποψηφίους και για το β' γύρο ζητεί από τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς εάν υιοθετεί η κυβέρνηση τα σχετικά δημοσιεύματα, ανέφερε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία μιλάνε, έχουν επώνυμο και όποιος τα επικαλείται μπορεί να επικαλείται και το όνομά τους».

ΚΚΕ: Αθλια τεχνάσματα των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

«Οι λαϊκές δυνάμεις δεν πρέπει να παγιδευτούν από τα άθλια τεχνάσματα των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», διαμηνύει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Π. Μεντρέκας: ΠΑΣΟΚ, «Τα Νέα» και Καρατζαφέρης αντιγράφουν τον Γκέμπελς

Π. Μεντρέκας: ΠΑΣΟΚ, «Τα Νέα» και Καρατζαφέρης αντιγράφουν τον Γκέμπελς

«Και το ΚΚΕ και τα λαϊκά συμφέροντα τα χωρίζει άβυσσος από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ που είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού. Καμία ψήφος στους υποψηφίους τους και στην αντιλαϊκή πολιτική τους», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Δημοκρατική Αριστερά: Ενορχηστρωμένη επίθεση με ακροδεξιά επιχειρήματα κατά Καμίνη και Μπουτάρη

Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση με επιστράτευση ακροδεξιών επιχειρημάτων κατά των κ.κ. Καμίνη και Μπουτάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Τις τελευταίες ώρες στις δυο μεγάλες πόλεις, όλο και περισσότερο, επιστρατεύεται ένα σύνολο ακροδεξιών επιχειρημάτων για να αντιμετωπιστεί η επικράτηση των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη.

Η εναντίον τους ενορχηστρωμένη επίθεση, έξω από κάθε αυτοδιοικητική διάσταση, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι κάλπες της Κυριακής είναι δημοψήφισμα για την πόλη και για τα δημοκρατικά- κοινωνικά δικαιώματα», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Αριστερά δηλώνει βέβαιη ότι οι πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης «θα απορρίψουν τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και θα στηρίξουν τις αυτοδιοικητικές λύσεις προς όφελος της κοινωνίας» και εκφράζει την πεποίθηση ότι «η επιστροφή στον ακραίο συντηρητισμό και η ενίσχυση των ακροδεξιών θέσεων θα απορριφθούν δυναμικά από τους πολίτες».

Όσον αφορά την αναμέτρηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν κατηγορηματικά τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη. «Η αντίθεσή μας με την κυβερνητική πολιτική είναι σαφής και οι προγραμματικές διαφορές μας με το συνδυασμό του Μπόλαρη υπαρκτές. Όμως, βρισκόμαστε σε απόλυτη αντίθεση με την εθνικιστική - λαϊκίστικη πολιτική του Ψωμιάδη, καθώς και τις πρακτικές του στο χώρο της αυτοδιοίκησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Στο δρόμο της επιστροφής ο Π.Μαντούβαλος

Εν τω μεταξύ ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Πέτρου Μαντούβαλου στην ΝΔ μετά την ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιώς ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών στηρίζει το Βασίλη Μιχαλολιάκο στο δήμο και τον Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Μαντούβαλος, «έδειξε ότι έχει παραταξιακή συνείδηση» , σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή