Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 19:50
UPD:20:14

Από τη Χίο, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης την ερχόμενη Κυριακή εντείνοντας στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές κάλπες την αντιμνημονιακή πολιτική του.

A- A A+

Κορυφώνονται οι διεργασίες εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τα δύο μεγάλα κόμματα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους προσδοκώντας στην ενίσχυση των υποψηφίων τους.

Από τη Χίο, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης την ερχόμενη Κυριακή εντείνοντας στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές κάλπες την αντιμνημονιακή πολιτική του.

Α. Σαμαράς: O κ. Παπανδρέου πέρασε από τη μπλόφα στην παραπλάνηση

Α. Σαμαράς: O κ. Παπανδρέου πέρασε από τη μπλόφα στην παραπλάνηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «μετά τον εκβιασμό και τη μπλόφα της πρώτης Κυριακής, άλλαξε και πάλι γραμμή και ξαναθυμήθηκε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών».

Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Παπανδρέου πορεύεται από την «μπλόφα στην παραπλάνηση», αποφεύγοντας να πάρει το μήνυμα του ελληνικού λαού και να αλλάξει, όπως υποστήριξε, επιτέλους πορεία.

«Κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ψήφισαν οι Έλληνες την πρώτη Κυριακή. Γι΄ αυτό και το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε εξάλλου την αισιοδοξία του ότι οι θα δώσουν την επόμενη Κυριακή, «πιο αποφασιστική απάντηση στα νέα μέτρα του μνημονίου, που έρχονται» και σε εκείνα που –όπως είπε- κρύβει «η μυστική ατζέντα του κ. Παπανδρέου».

Από την πλευρά του, απαντώντας στους ισχυρισμούς του αρχηγού της ΝΔ ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν «χαστούκι» προς την κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι οι αναλύσεις της ΝΔ είναι «θεωρήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους».

«Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να σταθεί μέσα στο κόμμα του ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης», είπε και συμπλήρωσε: «Εμάς μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα να σώσουμε τη χώρα, ο εθνικός αυτός στόχος να μπορεί να πάει παραπέρα και αυτό το μήνυμα το πήραμε από τους πολίτες».

Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι στη σημαντική αυτοδιοικητική μάχη του β’ γύρου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές για ριζικές τομές.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών «νίκησε η σταθερότητα της χώρας», ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις φημολογίες περί «ανίερων» συμμαχιών μεταξύ ΝΔ και Αριστεράς εν όψει του β’ γύρου, σχολίασε ότι ο «ελληνικός λαός έχει κριτήριο και δεν μπορεί να παίρνει γραμμή από πουθενά».

Ο κ. Πεταλωτής παραδέχθηκε ότι συμμαχίες υπάρχουν πάντα, λέγοντας ότι «αυτά συμβαίνουν στις εκλογές και μάλιστα όταν είναι αυτοδιοικητικές». Διευκρίνισε πάντως ότι το αν είναι ιερές ή ανίερες, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός, «που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτει το κριτήριο». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι αυτές τις συμμαχίες ή τις «γραμμές» οι πολίτες δεν τις ακολουθούν.

Όσον αφορά στο αν υπάρχει γενικότερα «συμμαχία» της κυβέρνησης με τη ΝΔ μέσα στη Βουλή, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να απολογηθεί στους εταίρους του στην ΕΕ, είπε ότι το κόμμα του είναι συναινετικό με την ελληνική κυβέρνηση και έχει ψηφίσει πολλά νομοσχέδια. «Όλες οι βασικές επιλογές που έκανε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, η ΝΔ όχι απλώς δεν τις ψήφισε, αλλά ήταν και τελείως αντίθετη», επισήμανε και πρόσθεσε ότι το ίδιο έκαναν και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στη Ρηγίλλης άσκησε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», τόνισε ότι κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα της κάλπης, όχι όμως και η ΝΔ, η οποία όπως είπε, «πανηγυρίζει, γιατί ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε τη θέση του στην ηγεσία του κόμματός του».

Αναφορικά με την αντιμνημονιακή ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο και ότι υπεύθυνη για την κρίση είναι η ΝΔ. «Το μνημόνιο, είναι παιδί της ΝΔ», υποστήριξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή