Επίσκεψη στο Πράδο από τον καναπέ

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 19:20
UPD:19:24

A- A A+

Μια νέα δυνατότητα ανοίγεται για τους «τουρίστες του καναπέ», οι οποίοι μέσω του προγράμματος Google Earth μπορούν πλέον να περιηγούνται στις αίθουσες του Πράδο, μιας από τις πιο φημισμένες πινακοθήκες του κόσμου που φιλοξενεί έργα διάσημων ζωγράφων.

Το μουσείο της Μαδρίτης και ο κολοσσός διαδικτυακής αναζήτησης αποκάλυψαν σήμερα τη νέα δυνατότητα που προσφέρει στους φιλότεχνους το δορυφορικό πρόγραμμα της Google.

«Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του μουσείου όπως δεν το έχουν κάνει ποτέ ξανά», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

Οι λάτρες της ζωγραφικής θα μπορούν να θαυμάσουν με μικροσκοπική ανάλυση από το σπίτι τους δεκατέσσερα αριστουργήματα της συλλογής του Πράδο, μεταξύ των οποίων διάσημα έργα του Γκόγια, του Βελάσκεθ και του Μπος.

Η τεχνολογία δίνει φτερά στους χρήστες του διαδικτύου και τους μεταφέρει μπροστά στους πιο φημισμένους ζωγραφικούς καμβάδες όπου μπορούν να παρατηρήσουν λεπτομέρειες που δεν θα διέκριναν με γυμνό μάτι εάν επισκέπτονταν την πινακοθήκη της Μαδρίτης.

Προτεινόμενα για εσάς