Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 20:30
UPD:14/01/2009 00:18
A- A A+

Περισσότερο δραστήρια θα ήθελε την κυβέρνηση στις καταγγελίες των τουρκικών προκλήσεων στα διεθνή φόρα (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης) ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος διατύπωσε επικρίσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος για τους χειρισμούς του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στην τουρκική συμπεριφορά, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πρωτοφανή την αλλαγή σ' αυτήν, αλλά τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά δυσάρεστη». «Δεν έχω δείγματα ότι αλλάζει συμπεριφορά και θέση η τουρκική ηγεσία και το τουρκικό κατεστημένο» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι κακώς εγκαταλείφθηκε η Συμφωνία του Ελσίνκι, η οποία ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη και την οποία θα αναγκαστούμε να ξαναφέρουμε, όπως ανέφερε, σε πτυχές, όπως αυτή της καλής γειτονίας.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η Τουρκία έχει αυξήσει την επιθετικότητά της και συμπλήρωσε πως χρειάζεται τακτική και στρατηγική για την αντιμετώπισή της. «Δυστυχώς η τελευταία πενταετία δεν έιναι ό,τι το καλύτερο σε ό,τι αφορά και την τακτική μας και τη στρατηγική μας» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή