ΥΠΕΞ: Σταθεροί στο στόχο της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 18:50
UPD:22:04

«Ο στόχος μας για το 2009 εξακολουθεί και είναι ο ίδιος: η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

A- A A+

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι ποτέ ευθύγραμμες, έχουνε πάνω και κάτω» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων. Επί τάπητος, εκτός από τα ελληνοτουρκικά, τέθηκαν το Μεσανατολικό και η ελληνική προεδρία στον ΟΑΣΕ.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως το 2008 ήταν ένας χρόνος στασιμότητας και συμπλήρωσε πως «ο στόχος μας για το 2009 εξακολουθεί και είναι ο ίδιος: η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». «Εμείς παραμένουμε σταθεροί σε αυτό το στόχο περιμένοντας ανάλογη ανταπόκριση και από την Τουρκία» συμπλήρωσε.

Ντ. Μπακογιάννη: Σταθεροί στο στόχο μας για βελτίωση σχέσεων με την Τουρκία

Ντ. Μπακογιάννη: Σταθεροί στο στόχο μας για βελτίωση σχέσεων με την Τουρκία

Για τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα την κρίση στη Γάζα σημείωσε για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στον ανθρωπιστικό τομέα και ότι καταβάλει προσπάθειες για την εκεχειρία και για την ειρήνευση στην περιοχή.

Επίσης ενημέρωσε για το ταξίδι της αύριο στη Βιέννη,όπου θα γίνει η επίσημη ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ και θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/13/1616315.htm , ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθεί «κάθε προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση για να μην έχουμε μια νέα ένταση στο Αιγαίο» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/13/1616317.htm .

Στο Συμβούλιο συμμετείχαν και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, Θόδωρος Κασσίμης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και ¶μυνας της Βουλής Πάνος Παναγιωτόπουλος, διπλωμάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή