Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 20:30

Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά

Περισσότερο δραστήρια θα ήθελε την κυβέρνηση στις καταγγελίες των τουρκικών προκλήσεων στα διεθνή φόρα (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης) ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος διατύπωσε επικρίσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος για τους χειρισμούς του.

Περισσότερο δραστήρια θα ήθελε την κυβέρνηση στις καταγγελίες των τουρκικών προκλήσεων στα διεθνή φόρα (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης) ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος διατύπωσε επικρίσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος για τους χειρισμούς του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στην τουρκική συμπεριφορά, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πρωτοφανή την αλλαγή σ' αυτήν, αλλά τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά δυσάρεστη». «Δεν έχω δείγματα ότι αλλάζει συμπεριφορά και θέση η τουρκική ηγεσία και το τουρκικό κατεστημένο» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι κακώς εγκαταλείφθηκε η Συμφωνία του Ελσίνκι, η οποία ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη και την οποία θα αναγκαστούμε να ξαναφέρουμε, όπως ανέφερε, σε πτυχές, όπως αυτή της καλής γειτονίας.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η Τουρκία έχει αυξήσει την επιθετικότητά της και συμπλήρωσε πως χρειάζεται τακτική και στρατηγική για την αντιμετώπισή της. «Δυστυχώς η τελευταία πενταετία δεν έιναι ό,τι το καλύτερο σε ό,τι αφορά και την τακτική μας και τη στρατηγική μας» πρόσθεσε.