Χείρα συνεργασίας τείνουν Παρίσι και Λονδίνο

Ο Μπαράκ Ομπάμα 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 20:23
A- A A+

Για ένα νέο κεφάλαιο στην αμερικανική ιστορία και στην ιστορία του κόσμου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, χαιρετίζοντας την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα. Αποφασισμένος να εργαστεί «χέρι - χέρι» μαζί με το νέο πρόεδρο για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες προκλήσεις του κόσμου, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο Μπαράκ Ομπάμα «είναι ένας άνδρας με μεγάλο όραμα και μεγάλο ηθικό περιεχόμενο», έτοιμος να αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική κρίση και τα σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα.

«Όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια σήμερα στην ορκωμοσία του νέου προέδρου που γράφει μια νέα σελίδα στην αμερικανική ιστορία όπως και στην ιστορία του κόσμου», τόνισε ο κ. Μπράουν σε δηλώσεις του από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Δεν είναι μόνο ο πρώτος μαύρος πρόεδρος αλλά είναι και αυτός που εξ αρχής έδειξε αποφασιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου», κατέληξε ο Γκόρντον Μπράουν.

Αποφασισμένος να εργαστεί «χέρι - χέρι» μαζί με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ δήλωσε σε μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Τη στιγμή που αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας, σας εύχομαι εγώ προσωπικά και εξ ονόματος του γαλλικού λαού πλήρη επιτυχία στην αποστολή σας ως επικεφαλής του αμερικανικού κράτους», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί στο μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε τη στιγμή της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον.

«Με την εκλογή σας ο αμερικανικός λαός εξέφρασε με ένταση την επιλογή του για πρόοδο και μέλλον καθώς και τη θέλησή του για μια Αμερική ανοικτή, νέα, ισχυρή και αλληλέγγυα που εσείς εκπροσωπείτε», σημείωσε ο κ. Σαρκοζί και κατέληξε:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να εργαστεί χέρι με χέρι με την Αμερική, φίλη και σύμμαχο, ώστε μαζί να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις τεράστιες προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή