Στα ενδότερα του Λευκού Οίκου

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 11:28
UPD:11:35
A- A A+

Όπως πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Λευκός Οίκος είναι ένα απόρθητο φρούριο, απ’ όπου η έξοδος είναι το ίδιο δύσκολη με την είσοδο, σχολιάζει η εφημερίδα The Independent.

Οι ένοικοί του απολαμβάνουν βασιλικές περιποιήσεις, οι οποίες ωστόσο συνοδεύονται από μια αίσθηση «κλειστοφοβίας» καθώς μαθαίνουν να ζουν υπό διαρκή παρακολούθηση.

Κατά τον Ρόναλντ Ρήγκαν, ο Λευκός Οίκος είναι ένα ξενοδοχείο οκτώ αστέρων. Ο Χάρι Τρούμαν παρομοίωσε την προεδρική κατοικία με «την κορυφή του ομοσπονδιακού σωφρονιστικού συστήματος».

Και η παραμικρή απροειδοποίητη κίνηση μελών της προεδρικής οικογένειας είναι ικανή να προκαλέσει νευρικό κλονισμό στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες θα προτιμούσαν η πρώτη οικογένεια της Αμερικής να μην ξεμύτιζε ποτέ από το κτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρικής θητείας.

Για τον Μπαράκ, τη Μισέλ, τη Μάλια και τον Σάσα Ομπάμα το πολυτιμότερο όλων των αγαθών τα επόμενα τέσσερα ή οκτώ χρόνια θα είναι να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Εάν υπάρχει περίπτωση να την ξανανιώσουν, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της, τα οποία βρίσκονται στο δεύτερο και τρίτο όροφο με το χαρακτηριστικό λευκό σκέπαστρο στο οποίο η προεδρική κατοικία οφείλει το όνομά της.

Αυτό θα είναι για την οικογένεια Ομπάμα το καινούργιο της σπίτι. Η δυτική πτέρυγα, γνωστή από τις τηλεοπτικές σειρές και το περίφημο οβάλ γραφείο είναι μικρότερη - ένα διώροφο κτίριο που συνδέεται με το προεδρικό μέγαρο μέσω ενός διαδρόμου με κίονες. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η ανατολική πτέρυγα που στεγάζει το γραφείο της πρώτης κυρίας.

Όσο λιτή και αν ακούγεται αυτή η περιγραφή, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, τονίζει η εφημερίδα. Εκατονταμελές προσωπικό, μεταξύ του οποίου και πέντε μόνιμοι σεφ, βρίσκονται σε διάθεση της πρώτης οικογένειας. Στο Λευκό Οίκο θα μετακομίσει, επίσης, και η μητριά του Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον.

Οι Ομπάμα θα έχουν τη δική τους κινηματογραφική αίθουσα (με τεράστιες κόκκινες πολυθρόνες) όπου θα προβάλλεται η ταινία της προτίμησής τους -ακόμη και πριν από τη γενική πρεμιέρα.

Όταν είστε πρόεδρος είναι σίγουρο όχι μόνο μπορείτε να καλέσετε τους διάσημους κινηματογραφικούς αστέρες να τους γνωρίσετε από κοντά αλλά και ότι θα έρθουν τρέχοντας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή