Σφοδρή επίθεση Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 14:31
UPD:14:33

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, όλα όσα υποστήριξε η κυβέρνηση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κούφια λόγια για εσωτερική κατανάλωση.

A- A A+

Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει στην οικονομική πολιτική, η αξιοπιστία της είναι στο ναδίρ, τόνισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Η έλλειψη αξιοπιστίας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αλλαγή κυβέρνησης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ομιλία Γ. Παπανδρέου στη Βουλή

Ακούστε την ομιλία του κ. Παπανδρέου

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν, που δόθηκαν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτές «επιβεβαιώνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής τα τελευταία πέντε χρόνια».

Η κυβέρνηση, συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξάντλησε το αναπτυξιακό απόθεμα που άφησε το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, όλα όσα υποστήριξε η κυβέρνηση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κούφια λόγια για εσωτερική κατανάλωση.

Χαρακτήρισε επίσης τον Προϋπολογισμό «εκτός τόπου και χρόνου», ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια των συμφερόντων.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι διέλυσε τους μηχανισμούς πάταξης της φοροδιαφυγής, ενίσχυσε τους λίγους και τους ισχυρούς λυγίζοντας τη μέση ελληνική τάξη.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι εάν καταρρεύσει η πραγματική οικονομία, θα καταρρεύσουν και οι ισολογισμοί των τραπεζών, ενώ επισήμανε από τη σημερινή κρίση μπορούν να γεννηθούν ευκαιρίες για σοβαρές τομές.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή