Γ. Παπανδρέου: Γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 15:28
UPD:18:32
A- A A+

Για γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες ως αποτέλεσμα των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια σύσκεψης για θέματα δημόσια τάξης, μία μέρα μετά την επίσκεψή του στην ¶μεση Δράση και το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

«Σε μία δημοκρατική πολιτεία δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην ασφάλεια και στα δικαιώματα», υπογράμμισε και σημείωσε ότι «απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις, που θα αποκαταστήσουν το σεβασμό, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό στην Ελληνική Αστυνομία και έτσι θα εμπεδώσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και την αστυνομία».

«Σε μία δημοκρατική πολιτεία δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην ασφάλεια και στα δικαιώματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Εμείς -πρόσθεσε- θέλουμε μία αστυνομία αποτελεσματική στην καταπολέμηση του εγκλήματος, κοντά στον πολίτη, στις πόλεις και στις γειτονιές, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες και στα δικαιώματα του πολίτη».

Όπως επίσης αναφέρθηκε, η χθεσινή επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην ¶μεση Δράση και το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης εντάσσεται στη γενικότερη ανάδειξη των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη και ειδικότερα στα ζήτηματα της ανασφάλειας, που καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ, και της λειτουργίας της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσε ότι πράγματι «η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που συστεγάζεται με το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, στο ίδιο κτήριο, σε άλλο όροφο, ήταν κλειστή χθες το βράδυ», και σημείωσε πως αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Εξάλλου, διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ποτέ τίποτα που να αφορά τη λειτουργία ή την κατάσταση συγκεκριμένων αστυνομικών. «Και αυτό το λέμε κατηγορηματικά», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Στη σύσκεψη ,κατά την οποια παρουσιάστηκαν οι προτάσεις που έχει ετοιμάσει ο αρμόδιος Τομέας για τα ζητήματα ασφάλειας, συμμετείχαν ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος, Χάρης Καστανίδης, ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Νίκος Αθανασάκης, ο Γιάννης Ντόλιος εισηγητής του σχετικού ΚΤΕ, ο Θύμιος Σώκος και ο Θανάσης Κατερινόπουλος που έχουν αρμοδιότητα στο κόμμα για τα ζητήματα αυτά.

«Με το γνωστό λαϊκίστικο τρόπο προκαλούν εντυπώσεις»

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος παρέπεπεμψε σε σχετική δήλωση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/21/1619573.htm , σημειώοντας χαρακτηριστικά: «Δίνει απάντηση σ' αυτό το θέμα, που προφανώς έθιξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το γνωστό λαϊκίστικο τρόπο,για να προκαλέσει εντυπώσεις».

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, ο κ. Μαρκογιαννάκης μίλησε για προσπάθεια απαξίωσης του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερους αφορισμούς που εξυπηρετούν μικροκομματικούς σκοπούς.

«Οι ισχυρισμοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, χθες βράδυ, ήταν κλειστή είναι απολύτως αναληθείς. Γιατί δεν μας εξηγούν, πώς είναι δυνατόν να είναι κλειστή μια Υπηρεσία, της οποίας οι επικεφαλής αξιωματικοί (Διευθυντής, Υποδιευθυντής,, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας), υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ«, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και κατέληξε λέγοντας:

«Συνιστούμε στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, πριν από το να σπεύδουν να ασκούν επιπόλαιη κριτική, να ενημερώνονται ακριβέστερα για τον τρόπο λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή