Απάντηση ΥΠΕΣ στις καταγγελίες Γ. Παπανδρέου για την ΕΛ.ΑΣ.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 13:46
UPD:14:10

Oι καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ έγιναν λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, χθες το βράδυ, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ¶μεσης Δράσης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και στη συνέχεια το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

A- A A+

Στις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Αστυνομίας, απάντησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ έγιναν λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, χθες το βράδυ, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ¶μεσης Δράσης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και στη συνέχεια το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

«Ήταν μια επίσκεψη εργασίας. Επέλεξε μόνος αυτή την πρακτική, για να μη δημιουργηθεί η εντύπωση σε κανέναν ότι θέλησε να επισκεφτεί τις αστυνομικές υπηρεσίες για λόγους επικοινωνιακούς», σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος στα «ΝΕΑ».

Όπως είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, χθες το βράδυ έκανε και ο ίδιος αφνιδιαστικές επισκέψεις σε τρία αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας -των Εξαρχείων, της Ακροπόλεως και της Ομόνοιας- κατά τις οποίες έμεινε ευχαριστημένος από αυτό το οποίο είδε και από τις πληροφορίες που έλαβε. Παράλληλα διέψευσε τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί μέθης αξιωματικού του Σώματος.

Απάντηση Χρ. Μαρκογιαννάκη στον Γ. Παπανδρέου

Aκούστε τις δηλώσεις του κ. Μαρκογιαννάκη

Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει κριτική, να την κάνει με πραγματικά και όχι με φανταστικά μεγέθη, και να στηρίζει τους θεσμούς την ώρα που έχουν ανάγκη στήριξης, διότι μας έχει συνηθίσει δυστυχώς όχι μόνον να μην στηρίζει τους θεσμούς, αλλά να παίρνει θέσεις που δυσφημούν διεθνώς τη χώρα, παρατήρησε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Π. Παυλόπουλος: Περισσότερη σοβαρότητα και στην κριτική και στην πολιτική

Π. Παυλόπουλος: Περισσότερη σοβαρότητα και στην κριτική και στην πολιτική

Κληθείς να σχολιάσεις τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ, ο κ. Παυλόπουλος τον κάλεσε «να σταματήσει αυτή η ιστορία διότι δεν βοηθάει καθόλου τον τόπο, όχι την κυβέρνηση, τον τόπο γενικότερα μια τέτοια στάση και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες στιγμές».

«Περισσότερη σοβαρότητα και στη κριτική και στη πολιτική. Είναι δύσκολοι καιροί και απαιτεί και υπευθυνότητα από τους πολιτικούς και δεν βλέπουμε δυστυχώς τέτοια υπευθυνότητα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επισκέφθηκε το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση, τέθηκε ειδικότερα το ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και μορφών παραβατικότητας και η υλοποίηση ειδικών δράσεων, στην περιοχή των Αθηνών.

Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρεται πουθενά ότι τελούσαν σε συνθήκες σκότους, ούτε πολύ περισσότερο αυτοί που συζητήθηκε το πρωί ότι βρέθηκαν αξιωματικοί σε μέθη», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτης Στάθης, στον ρ/σ Alpha 98,9. Διέψευσε παράλληλα κατηγορηματικά ότι βρέθηκαν αξιωματικοί σε κατάσταση μέθης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή