Πρόταση Γκ. Μπράουν για δεύτερη θητεία Μπαρόζο στην Κομισιόν

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 12:18
UPD:15:55

«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι θα τον στηρίξουμε όχι μόνο ως νυν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ως υποψήφιο μέλλοντα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπαρόζο.

A- A A+

Την υποστήριξή του σε μία δεύτερη θητεία του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών στο Λονδίνο.

«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι θα τον στηρίξουμε όχι μόνο ως νυν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ως υποψήφιο μέλλοντα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπαρόζο, στο Λονδίνο.

Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεν εμφανίστηκε το ίδιο σαφής ως προς την πρόθεσή του να στηρίξει ή όχι τον κ. Μπαρόζο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ήταν καλύτερα, πριν οριστεί ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής, «να περιμένουμε να ψηφίσουν οι Ιρλανδοί (δημοψήφισμα για τη συνθήκη της Λισαβόνας), παρά να αποφασίσουμε πριν ψηφίσουν, εάν θέλουμε να φερθούμε με μεγαλύτερη επιδεξιότητα και εάν δεν θέλουμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2008, στις αρχές της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Σαρκοζί είχε εκφραστεί απερίφραστα υπέρ μίας δεύτερης θητείας Μπαρόζο, η πρώτη θητεία του οποίου λήγει τον Νοέμβριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή