Η Κίνα δεν επιθυμεί συνάντηση με Σαρκοζί στο περιθώριο της G20

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 11:21
UPD:11:27
A- A A+

Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο δεν προτίθεται να συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στο Λονδίνο, δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο ο κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Χε Γιαφέι.

Τέσσερις μήνες μετά από την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο χώρες εξαιτίας της συνάντησης του Σαρκοζί και του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα, ο Χου Τζιντάο θα έχει συνομιλίες με πολλούς ηγέτες κρατών, κυρίως με τους προέδρους των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα και με τον βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, πρόσφατα οι σινο-γαλλικές σχέσεις αντιμετώπισαν δυσκολίες. Πιστεύω ότι ο λόγος είναι γνωστός σε όλους, δεν θα τον επαναλάβω», τόνισε ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών και ζήτησε από τη Γαλλία να προβεί σε συγκεκριμένες πράξεις για την εξομάλυνση των σχέσεων.

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα ημέρες ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο κάλεσε το Παρίσι να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά το Θιβέτ για να αποκατασταθούν ομαλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή