Νέα σκληρή επίθεση Κ. Καραμανλή κατά του Γ. Παπανδρέου

Κυριακή, 10 Μαΐου 2009 14:42
UPD:15:18
A- A A+

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κατέβει στο στίβο της παραπολιτικής που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας νέα δρίμυτατη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γ. Παπανδρέου.

«Την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει απέναντι στις συνέπειες της κρίσης, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Την ώρα που οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συνεννόηση, τουλάχιστον στα βασικά και τα αυτονόητα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την άρνηση, την ισοπέδωση, το μηδενισμό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον κυνισμό της ανευθυνότητας και της βουλιμίας της για εξουσία. Για μια ακόμη, φορά, φανερώνει τις προτεραιότητές της. Για μια ακόμη φορά, αποκαλύπτει πως, πάνω απΆ όλα, βάζει το κόμμα».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Δεν έχει κανένα σχέδιο απέναντι στην κρίση. Δεν προτείνει τίποτα χρήσιμο για τον Τόπο. Υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Μοιράζει ευχολόγια. Προτιμά να ακούγεται ευχάριστα, παρά να μετέχει στα δύσκολα, στα δημιουργικά, στα αναγκαία. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επενδύει σε λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα. Επενδύει στην παραπολιτική και τη σκανδαλολογία. Επενδύει στην πόλωση και την παραπληροφόρηση. Ανεύθυνα, απερίσκεπτα, προκλητικά», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής εξαπολύοντας νέα προσωπική επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου.

«Είναι εκτροπή να διακόπτει η Βουλή τις εργασίες της, όπως κάνει, σχεδόν κάθε φορά που έχουμε ευρωεκλογές; Είναι πρόβλημα η βούληση της Κυβέρνησης να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με καθαρούς πολιτικούς όρους; Είναι δυνατόν να διαστρεβλώνονται τα πάντα;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε:

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον κατήφορο που επέλεξε. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τα άκρα και τις ακρότητες που τον βολεύουν. Χάρισμά του! Επιτέλους όμως! Δεν πάει άλλο η απόπειρα ισοπέδωσης. Δεν πάει άλλο η διαστρέβλωση των πραγμάτων. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κατέβει στο στίβο της παραπολιτικής που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ».

«Οι νέες και οι νέοι», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη νεολαία της ΝΔ, «αγωνιούν, προβληματίζονται, ανησυχούν. Ακούμε τη φωνή σας. Κατανοούμε και τις πικρίες σας. Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Ούτε για μια στιγμή δεν διανοηθήκαμε να κρύψουμε την αλήθεια... δεν σκεφτήκαμε να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα. Οι πρακτικές αυτές δεν μας ταιριάζουν. Οι αντιλήψεις αυτές δεν χωρούν στην παράταξή μας. Λέμε τα πράγματα με τΆ όνομά τους».

«¶λλοι είναι εκείνοι που οφείλουν εξηγήσεις στο Λαό. ¶λλοι είναι εκείνοι που χρωστούν απαντήσεις... Δεν μπορούν να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες οι υπόλογοι για τα βάρη του χτες. Δεν μπορεί το σύστημα και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται σαν τιμητές των πάντων. Δεν μπορεί να παριστάνουν τους κήνσορες οι εκφραστές του άκρατου κομματισμού, του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας», παρατήρησε.

Κατά την ομιλία του ο κ. Καραμανλής εξήρε επίσης το ρόλο της ΟΝΝΕΔ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αποδείξατε ότι είστε η γενιά της μεταρρύθμισης, οτι δεν συμβιβάζεστε με κατεστημένα συμφέροντα». «Αυτή η υπεύθυνη στάση αναδεικνύει την ΟΝΝΕΔ διαρκώς στην πρωτοπορία. Αυτή η υπεύθυνη στάση αναδεικνύει τη ΔΑΠ σταθερά πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ», τόνισε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ θα είναικαι πάλι κυρίαρχη δύναμη.

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τις νέες και τους νέους να δώσουν το παρών στις επικείμενες ευρωεκλογές. «Κάποιοι -είπε- προσπαθούν να επενδύσουν στο γκρίζο. Προσπαθούν να σας απομακρύνουν από τα δημόσια πράγματα. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι τίποτα δεν αλλάζει. Ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγωνίζεστε. Τους οφείλετε μια ηχηρή απάντηση. Ένα δυνατό όχι. Όχι στην αποστασιοποίηση. Όχι στο μηδενισμό. Όχι στην ισοπέδωση. Απαντήστε δυνατά στις προκλήσεις των καιρών. Ναι στη συμμετοχή». «Αντισταθείτε -συμπλήρωσε- σε ό,τι πληγώνει την Πατρίδα μας. Αγνοείστε αυτούς που αγνοούν το συμφέρον του Τόπου. Παλέψτε για την Ελλάδα. Αγωνιστείτε για το μέλλον. Η αμφισβήτηση των θεσμών, των αρχών και των αξιών του Πολιτισμού μας είναι αντιδραστική, ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση. Είναι βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία. Πληγώνει το λαό. Πληγώνει τη Δημοκρατία. Σας καλώ να μην τη δεχτείτε, να μην την ανεχτείτε».

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, δήλωσε : «Ήταν ένα καταπληκτικό διήμερο. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, ο Βορράς αγκάλιασε για μια ακόμη φορά τον Καραμανλή και ο Καραμανλής αγκάλιασε την αγαπημένη Μακεδονία, την αγαπημένη Θεσσαλονίκη. Πήγαν όλα καλά, νομίζω, το είδατε όλοι».

Παράλληλα, ο κ. Ζαγορίτης, με αφορμή τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, εκτίμησε πως η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πέφτει, «κλείνει η ψαλίδα και μέχρι τις εκλογές θα δείτε πολλές εκπλήξεις».

«Ο κ. Καραμανλής δεν θα αποφύγει την τιμωρία του λαού»

«Ο κ. Καραμανλής μπορεί να κατάφερε να κλείσει το στόμα της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Μπορεί να κατάφερε να εξουδετερώσει τον έλεγχο της Βουλής. Δεν θα αποφύγει σε καμία απολύτως περίπτωση την τιμωρία του ελληνικού λαού στις 7 Ιουνίου για όλα όσα έκανε», δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. «Απέδειξε ο κ. Καραμανλής ότι δεν υπήρχε σκανδαλολογία, αλλά ότι υπήρχαν σκάνδαλα. Γι αυτό και έκλεισε τη Βουλή άρον άρον», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή