Τσάμπιονς Λιγκ: Στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 23:38
UPD:05/08/2009 00:28

A- A A+

Με τον αέρα της μεγάλης ομάδας να φυσάει στα πανιά του, Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο παιχνίδι κόντρα στη Σπάρτα και νικώντας με 3-0 πήρε το εισιτήριο για τα play-off του Champions League.

Το «τριφύλλι» έχοντας ως κορυφαίο τον εκπληκτικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη σκότωσε τους Τσέχους, χτυπώντας τους στα πιο καίρια σημεία της αναμέτρησης και πήρε πανάξια το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Το σκορ άνοιξε ο Γιόσου Σαριέγκι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με κεφαλιά, ενώ το 2-0 της πρόκρισης διαμόρφωσε ο Κατσουράνης στο 54'. Το τελικό 3-0 έργο του Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε οι 50.000 φίλοι του παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο να φύγουν με το χαμόγελο στα χείλη.

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο Χενκ τεν Κάτε, ο οποίος μέσα σε μια βδομάδα διαχειρίστηκε απόλυτα τα λάθη του και «έδεσε» χειροπόδαρα τους Τσέχους.

Έτσι, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, αφήνοντας τη Σπάρτα να κάνει παιχνίδι μόνο όταν αυτός ήθελε.

Τη μεγαλύτερη δυσκολία οι «πράσινοι» τη συνάντησαν μόνο στο πρώτο μέρος, όταν και με το βάρος του άγχους, παρότι δημιούργησαν σειρά ευκαιριών δεν κατάφεραν να μπουν μπροστά από νωρίς.

Μάλιστα, ήταν παραπάνω από μια οι ευκαιρίες που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι χάθηκαν, όπως μια εκπληκτική επέμβαση του Μπλάζεκ στο 35' σε εξ επαφής κεφαλία του Σισέ.

Από τη στιγμή, όμως που ο Σαριέγκι με όμορφη γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-0 στο 44' όλα άλλαξαν.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σαλπιγγίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε στον ελεύθερο Κατσουράνη, που έκανε το 2-0.

Με το σκορ πρόκρισης στο τσεπάκι ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στους Τσέχους και περίμενε στην αντεπίθεση. Και πράγματι το παιχνίδι του βγήκε...

Η Σπάρτα δεν κατάφερε να απειλήσει, παρά μόνο μια φορά με τον Καλουντά και έτσι στο τέλος ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με τον τέρμα του Σαλπιγγίδη λίγο πριν τις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Καραγκούνης, Σισέ

Σπάρτα Πράγας: Μπλάζεκ, Χόχεντερ, Πάμιτς, Χούμπνικ, Κούσνιρ, Ζόφτσακ, Βάτσεκ, Χούσεκ, Ζέμαν, Μπέργκερ, Βιλφρίντ

Τεν Κάτε: Είμαι νικητής

Ο Τεν Κάτε είπε μόλις μία ατάκα και έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου εμφανώς εκνευρισμένος.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας, ειδικά για τη χαρά που προσφέραμε στους φιλάθλους μας. Οι παίκτες νίκησαν και εγώ δεν είμαι ένας επιζών, είμαι ένας νικητής», δήλωσε ο Ολλανδός και αποχώρησε χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις