Στα πλέι οφ του Champions League o Oλυμπιακός

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 23:37
UPD:06/08/2009 00:19

A- A A+

Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο... ανά διαστήματα ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει με 2-0 την Σλόβαν μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Σκόρερ των δύο «ερυθρόλευκων» τερμάτων οι Μαρέσκα (35') και Ντιόγκο (55').

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος αφού η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια αδυνατούσε να βρει διαδρόμους για να βγει μπροστά.

Τα λεπτά περνούσαν και οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το κενό στην άμυνα των Σλοβάκων, οι οποίοι στο πρώτο μισάωρο ήταν σχεδόν... άφαντοι.

Έχοντας έναν καταπληκτικό Ντουντού στην μεσαία γραμμή που δεν άφηνε να περάσει... κουνούπι, οι Πειραιώτες κατάφεραν να μην απειληθούν αισθητά. Από τα αριστερά ο Ζαϊρί έριξε ουκ ολίγες φορές τους αντίπαλους αμυντικούς... κάτω με τα ζογκλερικά του ενώ άψογη στα αμυντικά της καθήκοντα ήταν και η αμυντική τετράδα.

Στο 35ο λεπτό ο Μαροκινός μέσος έκανε μία όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο Ένζο Μαρέσκα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα.

Πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γεωργιανού τεχνικού. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν και το πρώτο εντός έδρας τέρμα της χρονιάς και το πέτυχε ο Ιταλός μέσος, ο οποίος ντεμπουτάρε σήμερα στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Μετά το τέρμα των «ερυθρολεύκων» οι Σλοβάκοι ανέβηκαν και πίεσαν και μάλιστα είχαν μια όμορφη φάση με τον Μπόζιτς στο 43ο λεπτό. Ο μέσος της Σλόβαν δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση αλλά ο Αντώνης Νικοπολίδης είπε όχι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό αφού μετά από ένα μαγικό συνδυασμό κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Στο 54ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση με τον... φορμαρισμένο Ζαϊρί, ο Μαροκινός έσπασε στον Γκαλέτι και αυτός με μια γλυκιά σέντρα βρήκε τον Ντιόγκο που με μια κεφαλιά ψαράκι έκανε το 2-0.

Λίγο αργότερα η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πήγε να κάνει τρία τα τέρματα τους αλλά ο Μπίτσικ είπε όχι αρχικά σε σουτ του Γκαλέτι ενώ στην επαναφορά μπλόκαρε και το σουτ του Ζαϊρί.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες προσπάθησαν να σκοράρουν στις αντεπιθέσεις αλλά οι τελικές τους προσπάθειες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης μπήκε στο ματς και ο Κ. Παπαδόπουλος για να πάρει λεπτά συμμετοχής στην θέση του Ένζο Μαρέσκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι (70' Λεονάρντο), Ζαϊρι, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46' Ντιόγο), Μαρέσκα (80' Γιάννης Παπαδόπουλος), Λεντέσμα.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Μπίτσικ, Σάλατα, Βαλάχοβιτς, Ντοσούντιλ, Χάλεναρ (86' Τσέρναρ), Σλόβακ, Μπόζιτς, Μάζαρικ (61' Ομπζέρα), Κόζακ, Γκαούτσο (53' Σιλβέστρ), Σιμάο.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις