F1: Μένει η Renault

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 19:33
A- A A+

Στη Formula1 θα μείνει, τελικά, η Renault F1, παρά το σκάνδαλο με το προσχεδιασμένο ατύχημα του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης και τη συνωμοσία που υπήρξε σε αυτό. Η γαλλική ομάδα το έπραξε αυτό με ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει λόγο για νέα δομή της ομάδας και εξασφάλιση ότι δε θα επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός.

Έπειτα από το περίφημο σκάνδαλο με το ατύχημα του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ πέρυσι στη Σιγκαπούρη και τις αποφάσεις του ΠΣΜΑ τη Δευτέρα, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν τελειωμένη τη Renault από τη Formula1. Ωστόσο, η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στο άθλημα παρά τα όσα διαδραματίστηκαν αυτές τις μέρες.

«Η Renault F1 και η μητρική εταιρία σκέφτηκαν σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνουν στο άθλημα μετά από την προκατάληψη που προκάλεσε στην εικόνα της εταιρίας η συγκεκριμένη συνωμοσία, πέρα από το υπάρχον υπόβαθρο των οικονομικών πιέσεων που έχουν αναγκάσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αποσυρθούν.

Αλλά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε να μείνουμε στη Formula1 και να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στο άθλημα», έλεγε στην ανακοίνωσή της η γαλλική ομάδα, όπου έκανε λόγο για ανανέωση της ομάδας και για εξασφάλιση ότι δε θα συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

«Η Renault F1 δεν είχε κανέναν λόγο να θεωρήσει ότι οι συνωμότες ήταν ικανοί για αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Σαφώς οι συνωμότες ενέργησαν ενάντια στα συμφέροντα της Renault F1 και του αθλητισμού γενικά.

Οι πράξεις των συνωμοτών ήταν τόσο μακριά από αυτά που είχαν υιοθετήσει για να κάνουν και τόσο αντίθετες προς τα ενδιαφέροντα της Renault F1, ώστε οφείλουν να μην αποδοθούν στη Renault F1. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνωμότες έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία. Η Renault F1 θα εισάγει μια νέα δομή στην ομάδα και θα επανεξετάσει τις εσωτερικές λειτουργίες της ώστε να εξασφαλίσει ότι αυτά τα γεγονότα δεν θα επαναληφθούν».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις