Κ. Παπούλιας: Ισχυρό μήνυμα για το μέλλον του ΟΑΣΕ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 10:39
UPD:13:28

A- A A+

«Η ευρωπαϊκή ήπειρος απολαμβάνει σήμερα πρωτόγνωρη ασφάλεια και σταθερότητα. Καθώς ανατρέχουμε τα σχεδόν 35 χρόνια από την υπογραφή της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την έναρξη των εργασιών της 17ης Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Αθήνα.

Ωστόσο, επεσήμανε ο κ. Παπούλιας, «οι εξελίξεις δεν χωρούν εφησυχασμό και επανάπαυση. Παρά την πρόοδο, το έργο μας παραμένει ανολοκλήρωτο. Οι διαχωριστικές γραμμές παραμένουν, παλιές διενέξεις δεν έχουν επιλυθεί, νέες απειλές αναδεικνύονται εντός και εκτός των συνόρων μας».

Κ. Παπούλιας: Kοινή αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια

Κ. Παπούλιας: Kοινή αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια

«Εδώ στην Αθήνα, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, οφείλουμε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και για να ενισχύσουμε τη συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού. Στον ΟΑΣΕ μπορούμε να προχωρήσουμε με έναν ευρύ, ουσιαστικό, στρατηγικό διάλογο για την κοινή αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο της χώρας μας:

«Η Ελλάδα -τόνισε- επιδιώκει και προωθεί σχέσεις καλής γειτονίας, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης όχι μόνο με όλους τους γείτονές της, αλλά και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή».

«Σε αυτό το πνεύμα εγκαινιάσαμε, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, τη Διαδικασία της Κέρκυρας. Η διαδικασία αυτή, έχει ως στόχο την πιο αποτελεσματική ανταπόκριση του Οργανισμού στις προκλήσεις ασφάλειας στον 21ο αιώνα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου πρόσθεσε:

«Η Υπουργική Σύνοδος της Αθήνας μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας για ένα νέο διάλογο, για κοινές δράσεις. Τούτο θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα για το μέλλον του ΟΑΣΕ και θα ενισχύσει τον πολιτικό διάλογο για την ασφάλεια της Ευρώπης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή