Ανοίγει η αυλαία της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Αθήνα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο στης Συνόδου
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 08:27
UPD:09:06

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποδέχεται μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα (δεξιά), τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών κ. Μπερνάρ Κουσνέρ.

A- A A+

Mε τη συμμετοχή 45 υπουργών Εξωτερικών αρχίζει σήμερα στην Αθηνα η Υπουργική Σύνοδος του ΟΑΣΕ. Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Στάινμπεργκ. Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ (η Ελλάδα ασκεί την προεδρία του Οργανισμού) θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες του προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ, πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ζοάο Σοάρες, του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ντε Μπρισαμπό και των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κρατών-μελών.

Οι εργασίες της Ολομέλειας θα ολοκληρωθούν αύριο με συνέντευξη Τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή