Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση επιχειρεί βάρβαρες αλλαγές

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 14:40
UPD:18:58

Η γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ότι με τις πρόσφατες τοποθετήσεις τους «επιχειρούν την ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι σήμερα, και την ανατροπή του συστήματος εργασιακής ασφάλισης».

A- A A+

Τις προτάσεις νόμου του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τα εργασιακά και το Ασφαλιστικό παρουσίασε σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ότι με τις πρόσφατες τοποθετήσεις τους «επιχειρούν την ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι σήμερα, και την ανατροπή του συστήματος εργασιακής ασφάλισης».

Α. Παπαρήγα: Στους τόπους δουλειάς ο διάλογος για το Ασφαλιστικό

Α. Παπαρήγα: Στους τόπους δουλειάς ο διάλογος για το Ασφαλιστικό

«Πρόκειται -τόνισε- για βάρβαρες αλλαγές». «Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος χθες προέβη σε ένα βομβαρδισμό των εργαζομένων από αέρα, στεριά και θάλασσα και σ' αυτόν τον βομβαρδισμό οι εργαζόμενοι πρέπει να κηρύξουν τον πόλεμο», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις θέσεις του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι το κόμμα της συνεχίζει με μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του, «στην κατεύθυνση ενός ενιαίου πολυμέτωπου αγώνα, όπου καμία πτυχή δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη, ούτε η Βουλή ούτε το Ευρωκοινοβούλιο. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε τα δύο νομοσχέδια για να πούμε στους εργαζόμενους ότι υπάρχει λύση».

Η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «πονοκέφαλο της κυβέρνησης» το που θα βρεθούν τα λεφτά, και παρουσιάζοντας την προταση του κόμματός της μίλησε για μείωση των εξοπλισμών, αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, φορολογία του πετρελαίου για το μεγάλο κεφάλαιο και άμεση διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, για το οποίο μάλιστα είπε ότι αν δεν διεκδικηθεί υπάρχει κίνδυνος μετά από ένα χρόνο να χαθεί.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη απ' αυτήν της Νέας Δημοκρατίας», ενώ ο λαός δεν πρέπει να αισθάνεται δεσμευμένος από τη ψήφο του και ούτε να αποδεχθεί να τον βάλουμε σε ένα πνεύμα συνενοχής, «πρέπει να δείξει την πυγμή του ως ανερχόμενη λαϊκή πλειοψηφία».

Τέλος, όπως διευκρίνισε, το ΚΚΕ δεν έχει λάβει πρόσκληση για διάλογο στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι «είτε πάμε είτε όχι τίποτα δεν αλλάζει, έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ανοιχτό βιβλίο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή