Χ. Παμπούκης: Να τεθούν όρια στην ασυδοσία των αγορών

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 22:17
UPD:22:36
A- A A+

«Είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να τεθούν όρια στην ασυδοσία των αγορών. Να καθιερωθούν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», δήλωσε από την Πάτρα ο υπουργός Επικράτειας Χάρης Παμπούκης, μιλώντας σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παμπούκης τόνισε επίσης ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη της αξιοπιστίας των αγορών, αλλά πάνω από όλα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να μπει επιτέλους η χώρα σε πορεία ανάταξης».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «δεν θα πληρώσουν όμως πάλι οι ίδιοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες».

Υπογράμμισε δε ότι μεγάλο μέρος των κονδυλίων που θα εξοικονομηθεί από το πρόγραμμα σταθερότητας, θα περιέλθει σε κοινωνικούς τομείς, που η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως είπε, επιμελώς αμέλησε, όπως η παιδεία, η υγεία, η περιφερειακή ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης, τόνισε «παρά το σοκ από το αφάνταστο χάος που παραλάβαμε, καταφέραμε, με πυξίδα και βάση το σχέδιο μας, να παρουσιάσουμε περισσότερο και ποιοτικότερο έργο από ό,τι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δίνονται λύσεις στα προβλήματα που κληρονομήθηκαν και ετοιμάζονται ριζικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι αντιμετωπίζεται η κακή εξυπηρέτηση του πολίτη και οι πολυδαίδαλες, όπως ανέφερε, αλληλεπικαλυπτόμενες και πολυδιασπασμένες υπηρεσίες στα διάφορα επίπεδα της διοίκησης, που καθιστούν την καθημερινή τους λειτουργία προβληματική για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Πρόσθεσε δε ότι αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που δημιουργούν δυσβάσταχτο δημοσιονομικό κόστος και σπατάλη, λειτουργούν ως εστίες διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας και εμποδίζουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Όπως ανέφερε, η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δομή της αυτοδιοίκησης θα επιτύχει τεράστια εξοικονόμηση πόρων με τον περιορισμό του αριθμού των δήμων στο 1/3, και το δραστικό περιορισμό των Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή