Δημοκρατικό έλλειμμα στις εκλογές της ΠΓΔΜ διαπιστώνει το ΥΠΕΞ

Αναμένει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το όνομα
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 13:36
UPD:19:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η Αθήνα συμμερίζεται τις διαπιστώσεις της διεθνούς κοινότητας για τα προβλήματα, τις ανωμαλίες και το δημοκρατικό έλλειμμα, που όπως επισημαίνεται, σημάδεψαν τις εκλογές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος - δήλωση που αποτελεί το πρώτο επίσημο σχόλιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των εκλογών στη γειτονική χώρα.

Γ. Κουμουτσάκος: Δημοκρατικό έλλειμμα στη διεξαγωγή των εκλογών στην ΠΓΔΜ

Γ. Κουμουτσάκος: Δημοκρατικό έλλειμμα στη διεξαγωγή των εκλογών στην ΠΓΔΜ

«Η Ελλάδα, όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί και αξιολογεί με ιδιαίτερη προσοχή και προβληματισμό τις εξελίξεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας «απέφυγε να εμπλακεί στη λογική δηλώσεων ακραίου πολλές φορές εθνικισμού, που υιοθετήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο στη γειτονική χώρα».

«Συμμεριζόμαστε τις διαπιστώσεις της διεθνούς κοινότητας για τα επεισόδια, τις ανωμαλίες και, τελικά, για το δημοκρατικό έλλειμμα που σημάδεψε την διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών», σημείωσε με νόημα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε αναφερόμενος στη διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος:

«Από κει και πέρα, η Ελλάδα αναμένει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που θα έχει σχηματισθεί στα Σκόπια, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή