Τη λύπη του για τα επεισόδια στις εκλογές της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Ολι Ρεν

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 19:44
A- A A+

Η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών αποτελεί βασικό στοιχείο των πολιτικών κριτηρίων που θα πρέπει να πληροί μια υποψήφια χώρα προκειμένου να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, Ολι Ρεν, αναφερόμενος στις χθεσινές εκλογές στην ΠΓΔΜ.

Αφού αναφέρει ότι έλαβε γνώση της έκθεσης που εξέδωσαν οι διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι «οι βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ δεν ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τα διεθνή πρότυπα», ο Φινλανδός Επίτροπος εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν από τη βία. Όπως υπογραμμίζει, μια μέρα που θα έπρεπε να είναι μια ειρηνική απόδειξη των δημοκρατικών αρχών, κατέληξε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και στον τραυματισμό πολιτών.

Ο κ. Ρεν τονίζει μεταξύ άλλων, ότι αναμένει από τις αρχές της ΠΓΔΜ να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες έρευνες και οι υπεύθυνοι των επεισοδίων να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τέλος, χαιρετίζει τη δέσμευση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι για τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στα εκλογικά κέντρα όπου υπήρξαν επεισόδια και παρατυπίες. Καταλήγοντας, ο Ολι Ρεν, αφού επισημαίνει ότι η Επιτροπή υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζει ότι είναι καθοριστικής σημασίας οι επαναληπτικές εκλογές να διεξαχθούν στη βάση των διεθνών προτύπων.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή