Ολοι εναντίον όλων για την υπόθεση της Siemens

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 13:49
UPD:19:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Σε «Λερναία Υδρα» εξελίσσεται η πολύκροτη υπόθεση της Siemens προκαλώντας ισχυρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ύστερα από τη χθεσινή μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη συγκάλυψη “γαλάζιου” χρηματιστή».

Δεκαοκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα: «Σκανδαλώδες καθεστώς συγκάλυψης παρανομιών του γνωστού από το σκάνδαλο των ομολόγων “γαλάζιου” χρηματιστή Ράμμου, το όνομα του οποίου εμπλέκεται τώρα και στις “μαύρες” πληρωμές της Siemens – Υψηλόβαθμο δε στέλεχος που μετέχει στην εταιρεία του, είναι συγγενής πρώτου βαθμού πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή».

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σήμερα πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/26/1530940.htm , ενώ η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα εκτιμά ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής και πραγματικής κάθαρσης των κομμάτων εξουσίας» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/26/1530855.htm .

Νωρίτερα, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του ρ/σ Alpha 989 για το ενδεχόμενο εμπλοκής στελέχους της ΝΔ στην υπόθεση Siemens δήλωσε: «Με τέτοιους δεν συνυπάρχω ούτε δευτερόλεπτο».

Τ.Τ.: «Παγώνει» κάθε περαιτέρω ενέργεια συμμετοχής στην Best Line Cards

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παγώνει κάθε περαιτέρω ενέργεια συμμετοχής του στην εταιρεία Best Line Cards, μέχρι να διευκρινιστεί πλήρως, εάν υπήρχε οποιαδήποτε εμπλοκή της στο θέμα της Siemens», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Τ.Τ. κ. ¶γγελος Φιλιππίδης με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Μαύρες σκιές στη Βουλή για τα «μαύρα ταμεία»

Σε παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Βουλής, χωρίς να αναφερθεί ευθέως στην υπόθεση, διατύπωσε την άποψη ότι «στον ήλιο και στο φως της δημοκρατίας υπάρχουν σκιές, είτε δικαιολογημένα είτε αδικαιολόγητα.

Τα κόμματα και τους κομματικούς μηχανισμούς οφείλουμε να τους κρατάμε ψηλά και να μην τους καταδικάζουμε, παρά τις κρίσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, άφησε αιχμές κατά της εισαγγελίας Αθηνών για επιλεκτικές διαρροές και πρότεινε να παραταθούν οι εργασίες της Ολομέλειας, έως ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να βάλουμε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατήγγειλε ότι γιος πρωθυπουργού της Ν.Δ. είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Siemens, καθώς και ότι υπουργός συνόδεψε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας σε ταξίδι του στη Ζυρίχη, για να σημειώσει: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», ζητώντας τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Αντιπαράθεση Γ. Καρατζαφέρη - Π. Παναγιωτόπουλου στη Βουλή για τη Siemens

Αντιπαράθεση Γ. Καρατζαφέρη - Π. Παναγιωτόπουλου

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Παν. Παναγιωτόπουλος, κάλεσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, εάν έχει οποιοδήποτε στοιχείο για γιο πρώην πρωθυπουργού, να το καταθέσει στην εισαγγελία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή