Γ. Παπανδρέου για Siemens: Δείξαμε άμεσα αντανακλαστικά, κωφεύει η κυβέρνηση

«Υπό ομηρεία οικονομικών, εξωθεσμικών συμφερόντων η κυβέρνηση»
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 15:02
UPD:16:49

A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην υπόθεση της Siemens, ενώ αντιθέτως η κυβέρνηση κωφεύει», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πρόσωπα που κηλιδώνουν τον πολιτικό βίο και αναφερόμενος στην υπόθεση της Seimens, επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Παράλληλα ζήτησε προσφυγή στο λαό μετά την απόδοση των ευθυνών και πρότεινε να μείνει ανοικτή η Βουλή το καλοκαίρι, προκειμένου να λειτουργήσουν εξεταστικές επιτροπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα πρέπει να βγουν στο φως και οι πολιτικές ευθύνες, ενώ υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη βρίσκεται κάτω από την επιρροή ή και χειραγώγηση της ΝΔ.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται υπό ομηρεία οικονομικών, εξωθεσμικών και ισχυρών συμφερόντων, και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι κουκούλωσε υποθέσεις όπως για παράδειγμα των υποκλοπών. «Τα καθημερινά προβλήματα δε μπορούν να λυθούν όταν η κυβέρνηση είναι όμηρος οικονομικών, εξωθεσμικών, ισχυρών συμφερόντων», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας «οδικό χάρτη» για την έξοδο από την κρίση -όπως είπε- της ηθικής, του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας.

«Για τον πολιτικό κόσμο τα ψέματα τελειώσανε», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είτε θα δράσουμε είτε θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν δυσαρεστώ κάποιους που με περίμεναν του χεριού τους, θα εξακολουθήσω να τους δυσαρεστώ».

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε υπερήφανος που υπηρέτησε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. «Ξέρουμε που έγιναν λάθη και ξέρουμε που πρέπει να πάμε», δήλωσε αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει το Κίνημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή