Βολές Γ. Ζορμπά στη Βουλή κατά Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σανιδά

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 13:22

A- A A+

Ευθείες βολές κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της υπό κατάργηση Αρχής καταπολέμησης βρώμικου χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Ζορμπάς κατηγόρησε τον κ. Αλογοσκούφη ότι δεν στήριξε όπως έπρεπε την Αρχή, ούτε σε οικονομικά μέσα, ούτε σε προσωπικό ή υλικοτεχνική υποδομή και απέρριψε τις αναφορές του υπουργού περί αναποτελεσματικότητας και δυσλειτουργίας της Αρχής.

Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του, επειδή, όπως σημείωσε, έμαθε για την αντικατάσταση της Αρχής από νέα Επιτροπή την ημέρα της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΟ.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο καταργείται η Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (της οποίας προΐστατο ο κ. Ζορμπάς) και μετατρέπεται σε ένα μόνιμο συλλογικό όργανο που θα ονομάζεται εφεξής «Επιτροπή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», με πρόεδρο εν ενεργεία ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό που επιλέγεται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Στο στόχαστρο του ο κ. Ζορμπά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, ειδικά για τη στάση του στην υπόθεση των ομολόγων, όπου όπως υποστήριξε ο κ. Ζορμπάς «υπήρξε κουκούλωμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή