Γ. Σανιδάς: «Απολύτως ανακριβή» τα λεγόμενα του κ. Ζορμπά

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 22:36
A- A A+

Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσα υποστήριξε ο κ. Γιώργος Ζορμπάς σήμερα στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζορμπάς ανέφερε πως την άνοιξη του 2007 είχε συνεργασία με τις βρετανικές αρχές και πως το διεθνές όργανο της ΣΟΚΑ του είπε ότι αναμένει αίτημα της Ελλάδας για να δεσμεύσει ποσά σε λογαριασμό της North Asset Management. «Έφθασα στο σημείο να ζητήσω την παρέμβαση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης για να ενεργοποιηθεί το αίτημα. Αν και έστειλα με αστυνομικό τα σχετικά έγγραφα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ξέρετε τι απάντηση έλαβα; Επέστρεψε άπρακτος ο αστυνομικός και αίτημα δικαστικής συνδρομής ουδέποτε ενεργοποιήθηκε» πρόσθεσε.

Στη δήλωσή του ο κ. Σανιδάς αναφέρει: «Τα δηλωθέντα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπό του κ. Ζορμπά ενώπιον της Επιτροπής κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ότι προκειμένου να ανοίξει τους λογαριασμούς Παπαμαρκάκη έστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έναν αστυνομικό με επιστολή που περιείχε αίτημα δικαστικής συνδρομής, ο οποίος έφυγε άπρακτος, είναι απολύτως ανακριβή διότι: Πρώτον, αν είχε αποστείλει οποιοδήποτε έγγραφο αυτό θα είχε πρωτοκολληθεί, θα είχε εισαχθεί στην υπηρεσία και θα είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Ιδιωτική αλληλογραφία δεν είναι νοητή. Δεύτερον, αρμόδιος για τη διαβίβαση αιτήματος δικαστικής συνδρομής είναι ο εισαγγελέας εφετών και όχι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Τρίτον, ο κ. Ζορμπάς και η Αρχή είχαν δικαίωμα και καθήκον να επιδιώξουν χωρίς τη χρονοβόρα παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, μέσω των αντίστοιχων αρχών των άλλων χωρών, το άνοιγμα και τη δέσμευση των λογαριασμών του κ. Παπαμαρκάκη. Αν δεν το έπραξαν τούτο είναι προφανές ότι δεν εξετέλεσαν το καθήκον τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή