Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού

Συνέντευξη Τύπου Κ. Καραμανλή στο πλαίσιο της ΔΕΘ
Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2008 12:13
UPD:14:00

A- A A+

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής οποιαδήποτε σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε 12 μήνες από τις τελευταίες εκλογές. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, τόνισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού.

Σε ερώτηση για τον κ. Βουλγαράκη, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι άλλο πράγμα η φοροδιαφυγή και άλλοι νόμιμες δραστηριότητες κάθε πολίτη και πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε αθέμιτες και παράνομες πράξεις.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε επίσης γκάφα τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί νοθείας στη Βουλή.

Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ακούστε τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Για "αντάρτες"

Ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για τους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές θέσεις, τόνισε πως ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα της γνώμης του, αλλά υπάρχει και η δέσμευση στη στήριξη του κυβερνητικού προγράμματος. Απο κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, πρόσθεσε.

Siemens

"Διεξάγεται μεγάλη δικαστική έρευνα, πιστεύω ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Η Ν.Δ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο θέμα αυτό".

Για κυβερνήσεις συνεργασίας

Ερωτηθείς για τα περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ισχύει η δήλωσή του πως δεν συνεργάζεται με τα άκρα και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει περιθώρια άλλου είδους συνεργασιών.

Ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν σκέπτεται να κάνει χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης για τον εαυτό του.

Για «ηθικό ασυμβίβαστο» στις δραστηριότητες του κ. Ρουσόπουλου και της συζύγου του

Σε ερώτηση για «ηθικό ασυμβίβαστο» στις δραστηριότητες του κ. Ρουσόπουλου και της συζύγου του κας Μάρας Ζαχαρέα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για αναχρονιστικές και μεσαιωνικές απόψεις.

Kρίση στον Καύκασο

H θέση της Ελλάδας στο θέμα της κρίσης στον Καύκασο είναι ευθυγραμμισμένη με την Ε.Ε., τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Eυρωεκλογές

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντικές τις ευρωεκλογές και με πολιτικό περιεχόμενο, τόνισε, όμως, ότι δεν εκλέγουν κυβέρνηση και δεν επηρεάζουν καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Για ΠΓΔΜ

"H Eλλάδα έχει απόλυτα σαφή θέση: Mία ονομασία έναντι όλων... δεν βλέπω διάθεση καλοπροαίρετη από την κυβερνηση των Σκοπίων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

ΔΕΗ

ΔΕΗ πρέπει να κάνει την εσωτερική της ανασυγκρότηση... Έχει από τα χαμηλότερα τιμολόγια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι όποιες αυξήσεις έγιναν δεν αφορούν τα χαμηλά νοικοκυριά".

Αυτοκριτική

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος του, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι θα δεχόταν την κριτική πως πρέπει να προωθηθούν πιο γρήγορα και αποφασιστικά οι μεταρρυθμίσεις. O κ. Καραμανλής δήλωσε ότι θα δεχόταν την προτροπή : "Πηγαίνετε πιο γρήγορα και πιο θαρραλέα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων".

Yπόθεση Ζαχόπουλου

Με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου "εξυφάνθη απίστευτη έντασης σκανδαλολογία. Πού είναι το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο;", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Φοροδιαφυγή - τεκμήρια

Ο κ. Καραμανλής έκανε για χειροπιαστά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τη σοβαρή αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ. Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν μετά από ευρύ διάλογο.

Λαθρομετανάστευση

Υπάρχει συγκροτημένη πολιτική σε εθνικό επίπεδο, όμως καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Κόσοβο

"Δεν συντρέχουν λόγοι αλλαγής της πολιτικής μας στο θέμα του Κοσόβου".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή