Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2008 15:52
UPD:15:58
A- A A+

ΠΑΣΟΚ

«Χθες, στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής έκανε μια ομιλία κενή περιεχομένου. Απέδειξε πως έχει πλέον χάσει τελείως την επαφή του με την πραγματικότητα στη χώρα μας. Σήμερα, έδειξε κάτι παραπάνω. Έδειξε ότι, είναι αδύναμος, δεν μπορεί να ηγηθεί αυτής της χώρας. Δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο Έλληνας πολίτης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρόσθεσε τα εξής:

«Ήταν θλιβερή η σημερινή εικόνα του κ. Καραμανλή. Και είναι απορίας άξιο, γιατί ακριβώς ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια συνέντευξη Τύπου, θα μπορούσε να έχει δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Καραμανλής κάλυψε απολύτως τους υπουργούς του, που κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και για αθέμιτη επιρροή. Αποφάσισε πως και αυτός και η κυβέρνησή του θα βουλιάξουν όλοι μαζί.

Η χώρα, όμως, δεν μπορεί να βουλιάξει. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο εξόδου από την κρίση που βιώνει ο Έλληνας πολίτης. Μια κρίση οικονομική, κοινωνική και θεσμική.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που έχει σχέδιο και βούληση για να βγάλει τη χώρα απ' την κρίση. Είναι δύναμη ευθύνης και φορέας αλλαγής. Στόχος μας είναι, να ξαναδώσουμε ελπίδα και αυτοπεποίθηση στους Έλληνες πολίτες και αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε».

KKE

Ο κ. Μάκης Μαϊλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ, δήλωσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο. Η εργατική τάξη, ο λαός, έχουν μπροστά το δικό τους: Ανυπακοή, σκληρή πάλη για την απόκρουση της επίθεσης,για την ανατροπή σε μιά πορεία του ευρωμονόδρομου», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ

«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο κ. Πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο. Δεν πήρε το μήνυμα των χθεσινών μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας ότι δεν πάει άλλο αυτή η πολιτική. Η προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. πρωθυπουργό και η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησής του θα πάρουν την απάντηση που τις αξίζουν. Του υποσχόμαστε έναν πολύ θερμό χειμώνα».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του κ. Καραμανλή. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη τα εξής: «Όποιος άκουσε τον Πρωθυπουργό σήμερα δεν μπορεί παρά να εξοργίστηκε από την εμμονή του σε μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα σε όλους τους κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, οι εργασιακές σχέσεις, η παιδεία, ο δημόσιος τομέας.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που πυροδοτείται πέρα από την πολιτική που εφαρμόζει και από τα μεγάλα ενδοκυβερνητικά και εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο κ. Πρωθυπουργός πέρασε από τη μηδενική ανοχή στην διαφθορά και τη διαπλοκή στην απεριόριστη ανοχή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εντείνουν τους αγώνες ώστε να μπει τέλος σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική και να αλλάξει ριζικά πορεία ο τόπος».

ΛΑΟΣ

«H ομηρία του από τους διαρκώς πολλαπλασιαζόμενους διαφωνούντες μέσα στο κόμμα του και η υπερπροσπάθειά του να συγκαλύψει ατοπήματα και ανομήματα που περιβάλλουν την Κυβέρνησή του, άφησαν να διαφανούν τα επιμελώς αποκρυπτόμενα στοιχεία του χαρακτήρα του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.:

«Αλαζονικός προς το εκλογικό σώμα. Απαξιωτικός προς τους δημοσιογράφους. Ανερμάτιστος προς τα οικονομικά. Φοβικός με τους αντάρτες. Προστατευτικός με τους σκανδαλολάγνους υπουργούς του. Αλήθεια τι μπορεί να ελπίζει και να περιμένει η Ελλάδα από αυτόν τον Καραμανλή;»

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε τα εξής: «Μέχρι τώρα ξέραμε, τι Ρουσόπουλος, τι Καραμανλής. Τώρα μάθαμε, τι Βουλγαράκης, τι Καραμανλής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή