Συμμετοχή - ρεκόρ στις κρίσιμες πολιτείες

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 02:04

A- A A+

Xωρίς προηγούμενο είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις κρίσιμες πολιτείες, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των πολιτειών αυτών.

Αν και η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν πολύ μεγάλη, ελάχιστα τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Φλόριντα, το Μισούρι, το Οχάιο και την Βιρτζίνια, πολιτείες στις οποίες οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται πολύ κοντά.

Στη Βόρεια Καρολίνα, άλλη μια πολιτεία-κλειδί για τις εκλογές αυτές, η συμμετοχή είναι επίσης μεγάλη. «Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το 70%, όταν το ρεκόρ συμμετοχής στην πολιτεία είναι 69%», τόνισε ο Τζόνι Μακλίν, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αρμόδιας για την εκλογική διαδικασία της πολιτείας.

Πρόκειται για πρωτοφανή συμμετοχή δήλωσε η Τζιν Τζένσεν αρμόδια για την εκλογική διαδικασία στην Βιρτζίνια, επισημαίνοντας πως ήδη είχε ψηφίσει το 40% των εγγεγραμμένων στη μέση της ημέρας.

Η Βιρτζίνια, πολιτεία που παραδοσιακά ψηφίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, δίνει 13 εκλέκτορες.

Σύμφωνα με την κ. Τζένσεν τα μόνα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν ότι άνοιξαν με καθυστέρηση δύο τμήματα και παρουσιάστηκαν μικρά τεχνικά προβλήματα.

Το Μισούρι που από το 1904 ψηφίζει πάντα, εκτός από μια φορά, τον νικητή των εκλογών γνώρισε μια πρωτοφανή προσέλευση στις κάλπες.

Και στο Οχάιο η συμμετοχή έφτασε το 80%, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους.

ΑΠΕ-ΜΠE, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή