Συγχαρητήρια Νικολά Σαρκοζί για την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 07:39
A- A A+

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για την «λαμπρή του νίκη» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Δεχτείτε τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τα συγχαρητήρια του γαλλικού λαού. Η λαμπρή σας νίκη είναι το αποτέλεσμα της ακούραστης αφοσίωσής σας στην υπηρεσία του αμερικανικού λαού. Ολοκληρώνει επίσης μια εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία...», τονίζει ο Σαρκοζί.

«Η εκλογή σας, είναι η επιλογή της αλλαγής, του ανοίγματος και της αισιοδοξίας για τον αμερικανικό λαό. Τώρα που ο κόσμος ζει την αναστάτωση και την αμφιβολία, ο αμερικανικός λαός πιστός στις αξίες που καθορίζουν την ταυτότητα της Αμερικής, εξέφρασε δυναμικά την πίστη του στην πρόοδο και το μέλλον», επισημαίνει ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η Γαλλία και η Ευρώπη που συνδέονται με τις ΗΠΑ με την ιστορία, τις αξίες και την φιλία θα αντλήσουν καινούργια ενέργεια για να συνεργαστούν με την Αμερική για την προστασία και την ευημερία του κόσμου. Να είστε βέβαιος ότι μπορεί να υπολογίζετε στην Γαλλία και στην δική μου προσωπική υποστήριξη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν συνεχάρη τον Ομπάμα τονίζοντας πως «η ιστορική του νίκη δείχνει τον δυναμισμό και την ωριμότητα της αμερικανικής δημοκρατίας».

Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ είναι «μια ιστορική ευκαιρία για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, χαιρετίζοντας την εκλογή ενός ανθρώπου που είναι υπέρ του διαλόγου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή