Γαλλία: Θετική η εικόνα των ΗΠΑ μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα

Εκτιμά η πλειονότητα των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 11:40
REUTERS/BENOIT TESSIER

A- A A+

Θετική για την εικόνα των ΗΠΑ είναι η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία της χώρας, εκτιμά μεγάλη πλειονότητα του γαλλικού λαού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύμεται σήμερα.

Στην δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο OpinionWay για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro, το 85% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η εκλογή του Ομπάμα στην αμερικανική προεδρία είναι είτε πολύ καλή, είτε καλή για την εικόνα της χώρας.

Σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι Γάλλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ακόμη και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του ακροδεξιού Ζαν-Μαρί Λε Πεν που είναι κατά των μεταναστών.

Μόνο το 1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η εκλογή του Ομπάμα είναι αρνητική για τις ΗΠΑ.

Στη δημοσκόπηση επίσης καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός των υποστηρικτών του Νικολά Σαρκοζί ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι "ο Γάλλος Ομπάμα". Ενώ το 18% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο Σαρκοζί είναι ο Γάλλος πολιτικός που βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις του Ομπάμα - σε σύγκριση με το 17% για τον σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) - το 38% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κανένας Γάλλος πολιτικός δεν είναι πολιτικά κοντά στον Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή