Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Το μενού είχε... ρωσική σαλάτα

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 08:42
UPD:08:45
REUTERS/VIOLETA SANTOS MOURA
A- A A+

Με το βλέμμα στραμμένο στη Ρωσία και τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη. 

Στη Σύνοδο η Ρωσία αναγνωρίστηκε ως η πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.  Η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμφώνησε επίσης αυτή την εβδομάδα στη μεγαλύτερη αναβάθμιση της στρατιωτικής της παρουσίας στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, επανασχεδιάζοντας την ασφάλεια της ηπείρου ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε στους ανταποκριτές του ξένου τύπου το μεσημεριανό μενού της Συνόδου, καθώς υπήρχε ένα πιάτο με άρωμα Ρωσίας, η ρωσική σαλάτα (Ensaladilla Rusa). 

Το πιάτο, το οποίο είναι διαδεδομένο σε όλη την Ισπανία, είναι μια κρύα πατατοσαλάτα με βραστά αυγά και μαγιονέζα.  Θεωρείται ότι είναι δημιούργημα ενός Βέλγου μάγειρα που το ετοίμασε το 1860 για το εστιατόριο l'Ermitage στη Μόσχα.  Οι Ισπανοί προσθέτουν τόνο και παντζάρια για να την κάνουν δική τους. Μιλάμε για πολιτιστική ιδιοποίηση, σχολιάζει το Politico Playbook.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή