Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη στρατιωτική παρουσία στην Ευρώπη

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:52
UPD:12:52
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αυτή τη στιγμή ο Πούτιν κατέστρεψε την ειρήνη στην Ευρώπη… Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι ανεβάζουν ταχύτητα, αποδεικνύοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι πιο απαραίτητο από ποτέ και πιο σημαντικό από ποτέ», είπε κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Ο Μπάιντεν είπε ότι η σύνοδος των ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη «γράφει ιστορία» και ότι οι πρόσθετες αναπτύξεις των ΗΠΑ «στέλνουν ένα αλάνθαστο μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό και ενωμένο».

Τι ανακοίνωσε:

  • Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ένα μόνιμο αρχηγείο για το 5ο Σώμα Στρατού των ΗΠΑ στην Πολωνία.
  • Θα στείλουν 5.000 επιπλέον στρατεύματα στη Ρουμανία.
  • Θα στείλουν δύο μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-35 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Θα στείλουν εξοπλισμό αεράμυνας στην Ιταλία και τη Γερμανία.
  • Θα στείλουν δύο επιπλέον αντιτορπιλικά του ναυτικού στην Ισπανία, ανεβάζοντάς τα σε 6.
  • Θα ενισχύσουν τις εναλλασσόμενες αναπτύξεις στη Βαλτική

«Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τη θέση των δυνάμεών μας στην Ευρώπη και θα ανταποκριθούν στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας», είπε ο Μπάιντεν, «για να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό συμμαχικού εδάφους». «Σε μια στιγμή που [ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ] Πούτιν έχει γκρεμίσει την ειρήνη στην Ευρώπη. . . οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συσπειρώνονται, αποδεικνύοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο απαραίτητο τώρα από ποτέ».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή