ΥΠΕΞ: Αλλος ένας τακτικισμός του κ. Γκρούεφσκι

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 15:50
UPD:15:58

Ντ. Μπακογιάννη: Αλλος ένας τακτικισμός του Γκρουέφσκι

A- A A+

Στο πλαίσιο μιας σειράς τακτικισμών του Σκοπιανού πρωθυπουργού με στόχο να μην προσέλθει στη διαπραγμάτευση για λύση στο ζήτημα του ονόματος εντάσσει το υπουργείου Εξωτερικών την προσφυγή κατά της Ελλάδας στη Χάγη.

Πιο αναλυτικά, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε σημερινές της δηλώσεις ανέφερε πως η κίνηση αυτή ήταν «ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζαμε εδώ και μήνες» και πρόσθεσε πως η χώρα μας θα προσέλθει στο Δικαστήριο «με δυνατά και πολλά επιχειρήματα και ιδιαίτερα για τη μη τήρηση της ενδιάμεσης συμφωνίας».

«Πρόκειται για έναν ακόμη τακτικισμό του κ. Νικολά Γκρούεφσκι στην ουσιαστική προσπάθειά του να μην προσέλθει στη διαπραγμάτευση για τη λύση στο θέμα του ονόματος» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε τη Δευτέρα με τον μελλοντικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα της περιοχής μας και ζητήματα που θα απασχολήσουν τον ΟΑΣΕ, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. «Δεν ήταν μέσα στην ατζέντα της συνομιλίας η προσφυγή των Σκοπίων στη Χάγη» διευκρίνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή