ΠΑΣΟΚ: Αποτυχία της ελληνικής πολιτικής η προσφυγή των Σκοπίων στη Χάγη

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 15:49
UPD:15:56
A- A A+

«Η προσφυγή της ΠΓΔΜ στην Χάγη σηματοδοτεί τρείς αποτυχίες: Την αποτυχία της πολιτικής των Σκοπίων, που εξαναγκάζονται να προσφύγουν στην Χάγη για να προωθήσουν την θέση τους, την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και την αποτυχία της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί την πόρτα αυτή (της Χάγης) την άνοιξε ο ίδιος ο κ. Κ. Καραμανλής με δήλωσή του το 2005, όταν στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή είπε ότι με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να μπει στο ΝΑΤΟ και με το όνομα FYROM».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την άσκηση του ελληνικού βέτο στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε δε, ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δικαστήριο» και ότι πρέπει να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι έχουν περάσει πάνω από 13 χρόνια από την Ενδιάμεση Συμφωνία και ότι τα Σκόπια την έχουν παραβιάσει για μια σειρά διαφορετικούς λόγους, άρα αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την τελική κατάληξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή