Επιστολή Χ.Μαρκογιαννάκη στον εισαγγελέα για Εφραίμ και Αρσένιο

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 14:14
UPD:16:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Επιστολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Κυριάκο Καρούτσο, σχετικά με την άρνηση των μοναχών Εφραίμ και Αρσενίου να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Εισαγγελέα

O πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Με την από 22 Οκτωβρίου 2008 ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής συνεστήθη Εξεταστική Επιτροπή, η οποία ερευνά, στο σύνολό της, την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Την 24η Νοεμβρίου 2008 είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στην Επιτροπή μας ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσού και ο Μοναχός Αρσένιος, κατά κόσμον Αντώνιος Φίλος. Ούτοι εμφανισθέντες κατέθεσαν υπομνήματα. Παρά τις προτροπές από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για να καταθέσουν αυτοί αρνήθηκαν πεισμόνως. Σας διαβιβάζουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης, από τα οποία προκύπτει όλη η διαδικασία και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Κατάθεση Γκρόζου:Rassadel = Mονή Βατοπεδίου

Προηγουμένως, στην Επιτροπή κατέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Στέλιος Γκρόζος, ο οποίος υποστήριξε πως τελικός δικαιούχος της κυπριακής εταιρείας Rassadel ήταν η Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης, στην κατάθεση του, ο κ. Γκρόζος γνωστοποίησε ότι έλαβε εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τόσο της Μονής Βατοπεδίου, όσο και των εμπλεκομένων πρόσωπων. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε, μέχρι σήμερα έχουν δεσμευτεί από τους λογαριασμούς της Μονής 67,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 17,5 εκατομμύρια πιθανότατα συνδέονται με αξιόποινες πράξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή