Εισαγγελική παραγγελία για ποινική δίωξη Εφραίμ, Αρσένιου, Μ. Ψάλτη

Προκαταρκτική έρευνα για τη δίκη επί της αγωγής της Μονής κατά του Δημοσίου
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 15:56
UPD:16:10
A- A A+

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της κ. Μαρίας Ψάλτη, η οποία είχε προεδρεύσει στη δίκη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης επί της αγωγής της Μονής Βατοπεδίου κατά του Δημοσίου για τη Βιστωνίδα, του ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η άσκηση δίωξης είναι η παραβίαση δικαστικού απορρήτου και η παράβαση καθήκοντος για την κ. Ψάλτη και η ηθική αυτουργία στα προαναφερθέντα αδικήματα για για τους Εφραίμ και Αρσένιο.

O ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κανελλόπουλος επιφυλάσσεται για περαιτέρω απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων (απάτη σε βαθμό κακουργήματος) μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενήργησε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες της κ. Μαρίας Ψάλτη, η οποία προήδρευσε στη δίκη του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, μετά την αγωγή της Μονής Βατοπεδίου κατά του Δημοσίου για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας.

Yπενθυμίζεται πως η κ. Ψάλτη δεν είχε εκδώσει δικαστική απόφαση και ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενήργησε, είχε κρίνει ότι η συγκεκριμένη δίκη μεταξύ Δημοσίου και της Μονής έκλεισε με μη νόμιμο τρόπο.

Συγκεκριμένα, δέχθηκε ότι η Πρόεδρος του δικαστηρίου όφειλε να είχε δημοσιεύσει την απόφαση υπέρ του Δημοσίου αφού είχε ολοκληρωθεί η διάσκεψη των τριών δικαστών (το αποτέλεσμα ήταν 2-1 σε βάρος της Μονής).

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή