Γαλλία: Τα συνδικάτα προειδοποιούν την Μπορν για τα όρια συνταξιοδότησης

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 15:15
UPD:15:16
REUTERS/POOL
A- A A+

Ένας ευρύς συνασπισμός συνδικάτων απέστειλε την Τρίτη στη νέα πρωθυπουργό της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν ανοιχτή επιστολή, καλώντας την να αυξήσει τους μισθούς και να εγκαταλείψει την αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Στην αρχή της πενταετούς θητείας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μας CFE CGC, CFTC, CGT, FA, FO State, FSU, Solidaires και UNSA της Δημόσιας Υπηρεσίας πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα χωρίς καθυστέρηση», γράφουν οι συντάκτες αυτής της επιστολής, που απευθύνεται επίσης στον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η πρώτη έκτακτη ανάγκη είναι αυτή των μισθών και της αγοραστικής δύναμης», διαμηνύουν τα οκτώ συνδικάτα.

Το άλλο σημαντικό αίτημα που εκφράζεται στην επιστολή αφορά τις συντάξεις, με τα συνδικάτα να επιβεβαιώνουν την «αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση της νόμιμης ηλικίας για τη δυνατότητα συνταξιοδότησης». Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας, ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να αυξήσει σταδιακά αυτή την ηλικία στα 65, σε σύγκριση με τα 62 που είναι σήμερα.

Τα συνδικάτα αναφέρουν στο τέλος της επιστολής αρκετούς άλλους «φάκελους διάρθρωσης» που θα ήθελαν να «αλλάξουν», όπως πλέγματα επαγγελματικής ισότητας ή μισθολογικής εξέλιξης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή