Εκτός F1 η Honda λόγω της κρίσης

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 10:22
UPD:13:39
REUTERS

A- A A+

Η Honda, η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Formula 1, εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο ότι οι δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες υποχρέωσαν τη Honda να αποσύρει την ομάδα της από το πρωτάθλημα.

Η πρωτοβουλία αυτή της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας –στην προσπάθειά της να περικόψει το κόστος- συγκλόνισε τον κόσμο της ταχύτητας και έθεσε τέλος στο μακρόχρονο όνειρο της Honda για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο ομάδα Φόρμουλα 1 της Honda απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός οδηγός Τζένσον Μπάτον.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού κολοσσού Τακέο Φουκούι, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα είναι σε θέση η εταιρεία να επιστρέψει στο δημοφιλές άθλημα.

«Πήραμε αυτή τη δύσκολη απόφαση στη σκιά των ταχύτατα επιδεινούμενων οικονομικών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους.

«Η Honda πρέπει να προφυλάξει την κύρια δραστηριότητά της και να διασφαλίσει το άμεσο μέλλον της καθώς η διάχυτη αβεβαιότητα για την οικονομία εξακολουθεί να εντείνεται παγκοσμίως», προσθέτει.

Ο Φουκούι ανέφερε ότι ήταν έτοιμος να επενδύσει «ένα τρισεκατομμύριο γεν» προκειμένου να εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και δήλωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να βρεθεί αγοραστής για την ομάδα πριν την έναρξη της σεζόν 2009, ωστόσο, δεν φαίνεται διατεθειμένος να διαμελίσει την ομάδα.

Η Honda είχε δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις από τους μετόχους προκειμένου η εταιρεία να «απαλλαχθεί» από την ομάδα της Φόρμουλα 1 η οποία επιβαρύνει τα αποτελέσματά της κατά 500 εκατ. δολάρια ετησίως.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις