Το Twitter μπαίνει σε μια νέα εποχή

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 09:21
UPD:09:22
REUTERS/James Glover
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Ξέρει να είναι δημιουργικός, ευφάνταστος και να κρατά το κοινό του σε ενθουσιασμό αλλά και σε εγρήγορση. Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς μεριδίου 9,2% του Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, εξασφάλισε μία θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας. Και όχι μόνο. Λίγο νωρίτερα, προκάλεσε «παράκρουση» στους χρήστες ζητώντας τους να ψηφίσουν εάν θέλουν να αποκτήσουν κουμπί για επεξεργασία των tweets τους. Σίγουρα, δεν θα σταματήσει εδώ. Γιατί ως μέλος του Δ.Σ. ο Μασκ ανυπομονεί να εργαστεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Παράγκ Αγκραουάλ της πλατφόρμας για να φέρουν σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες, όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε δικό του tweet.

Oι μετοχές του Twitter έκαναν ιστορική κίνηση μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς ποσοστού από τον Έλον Μασκ. Αφού ο όγκος των συναλλαγών εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τη Δευτέρα, αλλάζοντας χέρια περισσότερες από 260 εκατ. μετοχές του Twitter, το ράλι συνεχίστηκε και χθες, με περαιτέρω άνοδο της μετοχής της πλατφόρμας κατά 8%. Η μετοχή του Twitter αγοράστηκε περισσότερο από κάθε άλλη από τους πελάτες της Fidelity Investments, καθώς γνώρισε το μεγαλύτερο ράλι από το 2013, όταν το Twitter εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Όσο ο Μασκ θα βρίσκεται στο Δ.Σ. της εταιρείας, δεν θα μπορεί να αγοράσει μερίδιο άνω του 14,9%, καθώς και τρεις ακόμη μήνες μετά την αποχώρησή του. Για να εκφράσει όμως την άποψή του για το πώς το Twitter μπορεί να βελτιωθεί, δεν χρειάζεται προς το παρόν να έχει παραπάνω μερίδιο, προετοιμάζοντας απλώς το έδαφος για την επόμενη κίνηση. Ακόμη και η εκκίνηση μιας μεγάλης ανοδικής πορείας της μετοχής της εταιρείας είναι σημαντική αρχή, δεδομένου ότι για χρόνια παρουσίαζε υποαπόδοση και τώρα είναι ακριβή, διαπραγματευόμενη σε ένα επίπεδο 50 φορές υψηλότερο από τα προβλεπόμενα κέρδη του 12μήνου, πιο ακριβή από το 97% των μετοχών του δείκτη S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com και της Nvidia, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Για να ανέβει περαιτέρω, οι επενδυτές θα πρέπει να διαπιστώσουν σημαντική πρόοδο ως προς τα έσοδα του Twitter και τους στόχους αναφορικά με τον αριθμό των χρηστών του. Κάποιοι αναλυτές κάνουν λόγο για την αρχή και ενός νέου γενικευμένου τεχνολογικού ράλι... σε δύσκολους καιρούς. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή